STERK SPELEND DYNAMICO MOET TOCH BUIGEN VOOR AALSMEER 2

Door Dynamico - De handballers van Dynamico zijn hun zesde seizoen in de eredivisie begonnen met een nederlaag bij Aalsmeer 2: 28-24 (14-10). De nieuwe trainer Alexander Plum zag zijn team sterk spelen.

Dynamico startte sterk en door elk twee doelpunten van de neven Frank Loeffen en Jordi van Erp stond het 1-4 na een kleine tien minuten. Daarna waren de gasten even de weg kwijt, en kon er een tijdje maar niet gescoord worden: 8-4. Bij die stand begon het weer beter te draaien, onder regie van Bart Hanenberg die drie keer succesvol de trekker overhaalde: 11-10. Maar door de afwezigheid van enkele spelers had de donkerblauwe equipe een smalle selectie. Een aantal spelers moest de hele tijd op het veld blijven staan en dat brak op: 14-10 rust.

KAARSJE DOOFT

Datzelfde kon gezegd worden over de tweede helft. Tien minuten voor tijd stond het gelijk, maar toen doofde het kaarsje langzaam maar zeker: van 21-21 naar 28-24. Daar kon een sterk keepende Lennart de Bever niks aan veranderen. Het nieuwe technische duo Alexander Plum en Frans van Erp zal heel tevreden terugkijken op de eerste twintig minuten van de tweede helft. Aalsmeer 2, toch een van de steady subtoppers in de eredivisie, werd bij 17-12 aan banden gelegd. Acht treffers op rij, onder meer twee van Daan van Hoof (die eerste speelrecht heeft bij Swift/Bevo, maar tweede bij ons), en ineens lonkte een grandioze start: 17-20. Die kwam er om eerder genoemde reden dus niet.

Scores Dynamico: Frank Loeffen 7, Jordi van Erp 6, Bart Hanenberg 5, Daan van Hoof 2, Wout van Iperen 2, Thomas van Kessel 1, Nic Cornelissen-Wenting 1.