Nieuws

WHC/HERCULES START SEIZOEN VOLGENS VERWACHTING MET RUIME ZEGE

AD Sport / Peter Lotman - WHC/Hercules opende de competitie in de eredivisie met de voorspelde, ruime overwinning op Watersley R+D. Het werd uiteindelijk 34-21 en dat gaf een goed beeld van de krachtsverhoudingen, al was coach Wesley Hage toch niet helemaal tevreden. “Vooral verdedigend moet het beter”, was de altijd kritische oefenmeester niet blij met de vele tegendoelpunten.

Hage realiseerde zich, dat aan de defensieve taken nog flink gesleuteld moet worden om daadwerkelijk een rol van betekenis te spelen in top van de eredivisie. “Aanvallend hebben we goede combinaties laten zien en dat was ruim voldoende”, aldus de Hagenaar. Vooral als de aanvallen op hoge snelheid werden uitgevoerd, was WHC/Hercules gevaarlijk. De snelheid en beweeglijkheid van Koen Houdijk en Sil Klompé waren zoals altijd een lust voor het oog. Stan Zwinkels was eveneens op schot en vanuit de hoeken waren Tim Frenk en Sten Maas herhaaldelijk effectief met hun schoten.

STROEF BEGIN

Aanvankelijk ging het nog wat stroef bij de Haagse ploeg. Aanvallend ontbrak nog de overtuiging in het begin en ook verdedigend zat het nog niet goed in elkaar. Te vaak lukte het de Limburgse aanvallers door de verdediging te breken zonder dat er effectief werd ingegrepen. Daarbij had coach Hage de pech dat een van zijn betere verdedigers, Lars Vogelaar, al na zo’n tien minuten naar de kant moest met een open wond aan zijn hand. Hevig bloedend moest hij naar het ziekenhuis om het te laten hechten. De pechvogel, die net hersteld is van een langdurige blessure, kwam later weer terug in de kantine en sprak optimistisch de hoop uit dat hij over twee weken weer beschikbaar is.

Voor Watersley-coach Martin Vlijm lijkt de schade aanzienlijk groter. Zijn cirkelspeler, Jesper Hamans, liep bij het achteruitlopen naar zijn verdediging een ogenschijnlijk zware knieblessure op. Vlijm had een ruime selectie op de bank zitten met wel zestien spelers, maar het is de vraag of je zulke belangrijke spelers makkelijk kunt opvangen. Het doorwisselen was ook niet echt eenvoudig voor de Limburgse ploeg. Linkeropbouwer Yako Bannink was met 10 doelpunten de bepalende schutter en kon gelet op zijn grote inbreng moeilijk worden gewisseld.

HOOG TEMPO

Aanvallend liep het bij de thuisploeg regelmatig op rolletjes. In een hoog tempo met snelle combinaties was er vaak geen houden aan voor de Limburgse verdediging. Sil Klompé was ook nu weer met Koen Houdijk de aanjager. Jammer genoeg kreeg Klompé, die ook verdedigend veel werk verzette, al vrij snel twee keer een tijdstraf. Om die reden kon hij daarna alleen nog maar aanvallend worden ingezet. Keeper Thijs van Zeijl, die de tweede helft werd ingezet voor Lars Hemmes, deed het uitstekend en kwam tot een stoppercentage van 60%.

Bij Watersley was duidelijk te merken, dat de krachten langzaam wegvloeiden. Daardoor kon WHC/Hercules betrekkelijk eenvoudig, na de nog magere 16-13, ruststand via 26-17 weglopen naar de toch nog ruime 34-21 eindstand. “Een mooi begin”, vond ook coach Wesley Hage, “maar het echte werk moet nog beginnen.”

Doelpunten WHC/Hercules: Tim Frenk ((7/wv 4 strafworpen), Sil Klompé (6), Stan Zwinkels (5), Koen Houdijk (5), Jonah Baak (3), Sten Maas (3), Marijn van de Ree (2), Ziggy Eijsenring (1), Jake Ruitenschild (1) en Twan Bos (1).
Bij Watersley waren de opbouwers Yako Bannink (10) en Tristen Boiten (5) de beste schutters.

cover Tim Frenk:met zeven treffers topschutter voor WHC/Hercules

foto archief HSP

Deel dit bericht