Nieuws

VIPERS HOUDT ER MEE OP...

Wat al bijna twee jaar in de lucht hing, is vanavond bittere werkelijkheid geworden. Het door financiële problemen geplaagde Vipers Kristiansand - onder meer drievoudig CL- winnaar - houdt er mee op.
Vrijdag moest er 2,1 miljoen euro op tafel, de beoogde investeerders lieten het alsnog afweten. Drie partijen hadden zich gemeld: twee voor vijf miljoen NOK, een voor de resterende vijftien. Echter, die laatste investeerder bleek een 'neppartij' te zijn.
 
Tot zondagavond 18 uur had het bestuur vervolgens nog de tijd om de ontbrekende gelden binnen te halen. Mission impossible, zo is gebleken.
 
Vanavond maakte het bestuur via onderstaand - vertaald - persbericht bekend dat de stekker eruit gaat. Dat betekent dat alle speelsters - dus ook Abbingh, Nüsser en Freriks - vanaf morgen bij een andere club kunnen aansluiten.
Belangrijk dat het trio, in geval ze niet bij een club zijn aangesloten ook niet voor Oranje kunnen uitkomen. Immers, hun verzekering loopt via de clubs en niet via het NHV.
 
PERSBERICHT
 
Met pijn in het hart moeten wij mededelen dat de besturen van zowel Våg Handballklubb als Vipers Topphåndball AS tot de conclusie zijn gekomen dat er geen basis is voor verdere werkzaamheden. Ondanks intense inspanningen om oplossingen te vinden voor de financiële problemen, hebben we helaas geen duurzame financiële toekomst voor de club kunnen bemachtigen.
 
Het spijt ons ten zeerste dat we nu op dit kruispunt staan, en we begrijpen dat dit besluit veel raakt - leden, medewerkers, vrijwilligers, spelers, partners en niet in de laatste plaats de fans die aan onze zijde hebben gestaan door ups en downs
We willen van deze gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken voor jullie onschatbare steun en inzet die jullie ons hebben getoond.
 
EHF
 
Ook vanuit de EHF (Europese Handbal Federatie) kwam er een statement over de ontstane situatie bij de Noorse topclub. Er wordt gekeken naar de best mogelijke oplossing voor alle speelsters en staf, de EHF hoopt dat alle andere medewerkers spoedig een nieuwe baan zullen vinden.
 
De EHF bevestigt dat de aangeleverde documenten voor deelname aan de CL 2024/2025 qua financiële overzichten volledig in orde waren en tevens een controle plaats vond door de Noorse Handbal Bond. Gekeken wordt nog naar de voortgang in de CL groep van Vipers, dat besluit wordt in de week van 9/10 november verwacht.
 
In groep B speelde Vipers zes duels, goed voor vijf punten. Het duel tegen Buducnost, afgelopen zondag, was het laatste optreden.
 
Enkele maanden geleden stapte ook het Franse Neptunes de Nantes vanwege financiële perikelen uit de competitie. In 2021 was de ploeg, toen onder leiding van Helle Thomsen, nog winnaar van de European League.

cover In 2023 won Vipers Kristiansand de CL bij de vrouwen

foto archief HSP / EHF

 

Deel dit bericht