VERJONGD ORANJE OVERTUIGT IN OEFENDUEL TEGEN SERVIË

Ondanks een sterk gewijzigde selectie wisten de Nederlandse handbalvrouwen overtuigend te winnen in het oefenduel tegen Servië. Na 20-15 bij rust, werd er in de tweede helft flink gas gegeven en kon de ploeg van interim bondscoach Ricardo Clarijs een 40-27 overwinning noteren. Morgen speelt de ploeg een om 19:30 uur tweede wedstrijd tegen Servië, in het Topsportcentrum in Almere.

Servië opende de score in het oefenduel in de Maaspoort in Den Bosch. Nederland speelde dus met een gewijzigde selectie waarin ervaren krachten afgewisseld waren met jonge talenten. Een van deze jonge talenten, Romee Maarschalkerweerd, liet haar klasse zien in het eerste kwartier. In het hart van de defensie en in de aanval toonde zij zich waardig voor een plek in de A-ploeg. De andere doelpunten in de beginfase kwamen van Kim Molenaar, Zoë Sprengers, Dione Housheer en Sarah Dekker.

Toch kwam Oranje moeilijk los van Servië. De marge op het scorebord bleef tussen de twee tot drie goals. De time-out van interim bondscoach Clarijs wierp zijn vruchten af. De score werd uitgebreid naar 19-15. Hoogtepunt van de eerste helft was de 20-15. Deze prachtige vlieger van Dione Housheer op Larissa Nüsser betekende tevens de ruststand.

In de tweede helft waren daar de eerste speelminuten voor Isa Ternede en de 18-jarige keepster Nikki van der Vorst. Eerstgenoemde liet zichzelf direct zien met een mooie 1 tegen 1 actie, die ze beloonde met een doelpunt. Door een stabiele dekking en enkele goede reddingen van de jonge VOC-keepster wist Oranje via Judith van der Helm, Romee Maarschalkerweerd, Sharon Nooitmeer en Isa Ternede de marge te vergroten.

Nikki van der Vorst pareert een strafworp

Ook voor Alieke van Maurik en Loïs van Vliet was er in de slotfase speeltijd. Met de diverse jonge talenten in de ploeg kreeg Oranje het op zijn heupen en zette via Inger Smits het eerste verschil van 10 op het bord. Met nog enkele minuten te spelen ging Oranje vol voor een ruime winst. Feestvreugde brak uit bij de ploeg toen Sharon Nooitmeer het veertigste doelpunt ‘on the buzzer’ scoorde. Zij bepaalde de eindstand op 40-27.

Dione Housheer werd uitgeroepen tot Player of the Match.

Nederland: Nikki van der Vorst, Yara ten Holte; Alieke van Maurik (2), Larissa Nüsser (4), Isa Ternede (3), Judith van der Helm (1), Kim Molenaar (3), Inger Smits (2), Zoë Sprengers (6), Loïs van Vliet, Romee Maarschalkerweerd (6), Sharon Nooitmeer (4), Sarah Dekker (2), Kelly Vollebregt (1), Dione Housheer (6).
Servië: Jovana Risovic, Molli Kubina,; Sanja Radosavljevic (3), Una Obrenovic, Marija Petrovic (2), Nevena Todorovski, Tamara Kocic, Edita Nukovic (1), Andela Janjusevic (10), Aleksandra Vasic, Jovana Jovovic (2), Natasa Lovric (2), Katarina Bojicic (1), Dunja Radevic (2), Emilija Lazic (4), Lara Stanic, Dunja Tabak, Milica Ignjatovic, Tatjana Cinku.
Scheidsrechters: Geraets/Geraets (NED)