Nieuws

SUPERWEEKEND HANDBALTWEELING KIM EN NIKKI SCHILDMEIJER

AD SPORT / Peter Lotman - Het was genieten voor de tweeling Kim en Nikki Schildmeijer(20) tijdens het Europa Cup weekend in Luxemburg. Dat hun club VELO met 22-17 verloor van HB Dudelange deed daar niets aan af. “Het was voor ons een geweldige ervaring om zo’n internationaal duel mee te maken.”

Het tweetal maakt deel uit van de nieuwe, jeugdige formatie van trainer/coach Alex Curescu. Het stroeve verloop in de competitie mocht de pret niet drukken. De beloning om met het sterk gewijzigde team tóch in te schrijven voor de Europa Cup werd door de speelsters met gejuich begroet. “De beste leerschool is om veel van dit soort wedstrijden te spelen. Zo bouwen we aan een nieuw, jong team”, is ook de opvatting van de enthousiaste handbalzussen, die vier keer scoorden.

OPBOUWSPEELSTER

Naast de studie vormt hun favoriete sport een welkome afleiding tijdens de lange uren blokken. Kim Schildmeijer studeert geneeskunde en Nikki klinische technologie in Delft. Het handballen hebben ze niet van een vreemde. Vader Thijs Schildmeijer was destijds een zeer betrouwbare doelman bij het Haagse Wings. De club waar zijn dochters op vierjarige leeftijd als bijna vanzelfsprekend de eerste stapjes hebben gezet op het handbalveld. Zij volgden niet het voorbeeld van hun keepende pa, maar kwamen uiteindelijk beiden terecht op de positie van opbouwspeelster. Kim Schildmeijer op links en Nikki als spelbepaalster in het midden.

Kim (10) en Nikki (9) Schildmeijer spelen dit weekeinde de return tegen Dudelange in de European Cup

foto Wilma Alleblas

Een plek die zij ook in het team van coach Alex Curescu toebedeeld hebben gekregen. Na hun overstap van Wings naar het Westlandse Quintus kozen zij vorig seizoen voor die andere eredivisieclub: VELO in Wateringen. “We hadden het niet meer zo naar onze zin bij Quintus. VELO sprak ons erg aan, ook wat betreft de sfeer binnen de club en de gezelligheid. Ondanks de moeilijke start van de competitie blijft die sfeer erg goed. Iedereen is gedreven om zichzelf te verbeteren. Daar zorgt de trainer ook wel voor”, vervolgt het tweetal. “Hij houdt ons scherp en kan ons goed motiveren. Wij leren veel van hem, omdat we de nodige speelminuten krijgen. Hierdoor kunnen we veel uitproberen en leren van de fouten die we maken. Alex helpt ons daar goed bij en geeft veel waardevolle tips om ons spel te verbeteren. Het is ondanks de verliespartijen prettig spelen in dit team.”

MOOIE STIMULANS

Hoe de terugwedstrijd tegen Dudelange komende zaterdag in Wateringen gaat verlopen, is moeilijk te voorspellen. Kim en Nikki Schildmeijer hoopvol: “Het zal moeilijk worden om dat verlies van 17-22 goed te maken, maar het kan wél. De volgende ronde halen, wordt zwaar maar we gaan er vol voor. We hopen wél, dat we onze trouwe supporters, die ook weer mee waren naar Luxemburg, een spannende wedstrijd kunnen bieden. Dat hebben ze wel verdiend en voor ons zou dat een mooie stimulans zijn voor de rest van de competitie.”

PROGRAMMA EUROPESE WEDSTRIJDEN
Zaterdag:
Champions League, speelronde 5: 16:00 uur: Bistrita – Podravka; 16:00 uur: Nykobing – Storhamar, 18:00 uur: Krim – CSM Bucuresti; 18:00 uur: Metz – Ferencvaros
European League: 16:00 uur: Vaci – Fortes Venlo (22-37)
European Cup: 19:00 uur: Velo – Dudelange (17-22); 19:00 uur: SEW – Kristianstad (23-32)
Zondag:
Champions League, speelronde 5: 14:00 uur: buducnost – Ludwigsburg; 14:00 uur: Esbjerg – Kristiansand; 16:00 uur: Brest Bretagne – Györ; 16:00 uur: Odense – Rapid Bucuresti
Alle wedstrijden zijn via livestream te volgen op www.ehftv.com (abonnement)

cover Tweemaal Schildmeijer: Kim (links) en Nikki (rechts): gaat Velo door naar de zestiende finale in de European Cup? 

foto Wilma Alleblas

Deel dit bericht