Nieuws

SPORTING PELT PAKT BELANGRIJKE PUNTEN TEGEN HURRY UP

Door Sporting Pelt / Sven Spooren – Met een 31-25 thuiszege op Hurry Up heeft Sporting Pelt zich na een paar matige resultaten weer omhoog gewerkt richting plek 6. Volendam (drie punten meer) en Aalsmeer ( twee meer) liggen op schootsafstand voor een plaats bij de FINAL4.

Na de winst van Dames 1, Heren 3 en Heren 2 eerder op de dag kon de hoofdmacht niet achter blijven! En dus namen de jongens het heft in handen.

Sterk spul, dat shirt van Sporting Pelt! Foto Reza

Niels Vansloot, stilaan naar zijn oude vorm aan het groeien, hielp zijn team op voorsprong (4-3 na 10'). Vanaf dan liep Sporting verder uit van de opponent uit Zwartemeer. Geholpen door een uitstekende defensie en dito doelman konden Vandenboer op tegenaanval (tweemaal behind the back) en uitblinker Antic die zowel vanop afstand als in de een-tegen-een het verschil maken. Sporting liep zo vlotjes uit naar 10-6 na 20 minuten en zelfs 18-10 aan de rust.

AFSTAND

Een deugddoende voorsprong maar de buit was nog niet binnen! Sporting hield de afstand op zijn opponent voldoende groot, ondanks flink weerwerk van die dekselse Hurry-Up-doelman doelman Boris Tot. Antic bleef echter knallen en kreeg de hulp van Door Vandebeeck. Zo bleef Sporting op voorsprong (23-15 na 40' en 27-20 na 50'). Coach Korneel Douven wisselde vlotjes door, maar de spanning was er een beetje af. Dat gaf Hurry Up de kans om wat terug te doen. Vooral Riksten kon tegen prikken. Maar vooraleer de spanning echt terug kwam hielpen Stollman, Louis Vandebeeck en Antic de rood-witten aan een zekere voorsprong. De winst kwam niet meer in het gedrang en met 31-25 werd Hurry-Up aan de kant gezet.

Een speciale vermelding voor de scheidsrechters Weijmans en Wolbertus die een hele goede wedstrijd floten en zo bijdroegen tot een mooie handbalavond.

Met nog 2 zware verplaatsingen (Aalsmeer en Bocholt) denken we nog niet aan kerstmis: deze 2 wedstrijden geven ons de mogelijkheid om terug aan de eerste 4 plaatsen te denken. Dat worden echter zeer zware opdrachten.

Sporting Pelt: Nick Deekens, Denert, De Grave, Nils Deekens, T. Delpire, L. Delpire 2, Falke 1, Vansloot 4, Vandenboer 5, L. Vandebeeck 2, D. Vandebeeck 3, Stollman 1, Schoenaker 2, Antic 10/1, Van Haesendonck 1, Vossen.
UITSLAGEN:
Sporting Pelt – Hurry Up 31-25; Bevo Visé 23-28; Bocholt – Aalsmeer 27-25; Eupen – Volendam 28-28; HUBO handbal – Houten 36-32; Izegem – LIONS 28-36.

cover Lachende gezichten bij de winnaar en de verliezer...

foto Reza

Deel dit bericht