Nieuws

SPORTING PELT MOET DE PUNTEN IN VISÉ LATEN

Door Sporting Pelt / Sven Spooren - Opnieuw een zware wedstrijd op bezoek bij de BNL-kampioen van vorig jaar, Visé. Het was een uitermate gelijk opgaande wedstrijd, maar zoals zo vaak beslisten details over winst en verlies, ook al hadden we die niet altijd in onze handen. Het duel ging uiteindelijk met 29-27 voor de thuisploeg de boeken in.  

Antic en Falke konden de snelle start van Visé counteren maar konden niet beletten dat Visé met 6-3 voor stond na 10 minuten. Opnieuw Pelter topscorer Tommie Falke (8) bracht Sporting terug in de wedstrijd: 10-10 na 20 minuten. Sporting speelde zich meer dan voldoende kansen bij elkaar, maar het doelhout of missers speelden ons parten. Langs de Waalse kant - waar Sportbeat niet aanwezig kon zijn omdat Visé de afspraken blijkbaar niet nakomt - was Nguema goed bij schot maar mocht ook teveel ongehinderd aanleggen en deed dat gisteren 9x succesvol. Louis Vandebeeck prikte voor Sporting nog enkele keren tegen en zo werd het rusten zoals het begon: volledig in evenwicht: 15-15.

OPGELEGDE KANSEN

In de tweede helft stond Visé meestal aan de goed kant van de score: één verschil (20-19, 40’), maar soms ook 2 tot 3 verschil (25-22, 50’). Dat had Sporting toch ook aan zichzelf te wijten, want het vond wel de vrije man, maar de opgelegde kansen werden gepakt door goalie Plessers, gemist door onze Sporting boys of afgefloten voor (ingebeelde) loopfouten. Bij 26-23 (52’) kreeg Rob Schmeits na een wat al te harde charge op Julien Devisch de rode kaart gepresenteerd, de excuses van de linkspoot tijdens de verzorging en ook na afloop waren goed bedoeld.

Het werd pas echt kritisch na 55 minuten: 28-24 voor Visé en time out voor Pelt. Sporting ging alles of niets spelen met 7 tegen 6 (dus zonder doelman). En dat leek te lukken: 28-25 door Van Haesendonck, 28-26 door Antic. Maar dan haalden de arbiters de angel eruit door Sporting in de laatste drie minuten te voorzien van twee tijdstraffen (Schoenaker en Antic). Toch stal Falke, in dubbel ondertal, de bal en maakte er op snelheid 28-27 van. Maar met 4 tegen 6 kon Visé in de slotfase de wedstrijd in de zak doen: 29-27! Het voelde aan als een gemiste kans en dat was het ook!

Volgende week wacht ons opnieuw een hoogvlieger en gaan we de rug rechten: het ongeslagen Volendam dat eerst Houten en gisteren ook Hurry-Up over de knie legde en daardoor met Aalsmeer en Visé aan de leiding staat. In Dommelhof willen we echter heel graag de punten thuis houden!

Visé: Plessers, Delatte, Reignier 2, Devisch 1, Kiefer 1, Destexhe, Brixhe 2, Massat, Vancosen 5, Nguema 9, Bourget 6/1, Bello, Hadzic 1, Maes 2.
Tijdstraffen: 4x 2 minuten
Sporting Pelt: Degraeve, Kleijkers, Vandenboer 3, Falke 8/1, D Vandebeeck 1, I Antic 3, Schmeits 1, Van Sloot 1, Schoenaker 1, L Vandebeeck 3, Boiten, Stollman, Spooren 2, Blokzijl, Van Haesendonck 4, Ceyssens.
Tijdstraffen: 6x 2 minuten + 1 x rood (Schmeits 53e minuut fout op hoek).
Scheidsrechters: Box en Evers

cover Nederlandse spelers in een productieve bui in het 'Super Cup-duel' tussen regerend BNL-kampioen en bekerwinaar Visé en Belgisch kampioen Sporting Pelt: Tommie Falke en Florent Bourget

foto's Reza / archief HSP

Deel dit bericht