Nieuws

Sleutelrol Maurice Canton: intensieve samenwerking verenigingen

Door BFC/Sittardia/Tophandbal Zuid-Limburg - Medio februari hebben HV Sittardia, HV BFC en Top Handbal Zuid-Limburg de intentie uitgesproken om per direct intensiever met elkaar te gaan samenwerken om handbal op alle niveaus in Zuid-Limburg te kunnen (blijven) aanbieden. Om die intentie kracht bij te zetten, hebben de drie partijen besloten om een Technisch Coördinator aan te stellen die de handbalvisie bewaakt en uitdraagt, die talenten herkent en begeleidt en die trainers en coaches op de handbalvloer begeleidt.

Een rol die op het lijf van Maurice Canton geschreven is. Maurice handbalde zelf in zijn jeugd bij Sittardia en is sinds 1989 trainer, bij onder andere Blauw-Wit, Sittardia, BFC, Volendam, LIONS en Tongeren. Een aantal weken geleden heeft hij het bestuur en de herenselectie van HV BFC laten weten dat hij komend seizoen niet meer als trainer en coach van de heren senioren langs het veld staat.

        

                                 Maurice Canton stopt na dit seizoen als trainer bij BFC

“De vraag van Sittardia, BFC en Lions om de rol van Technisch Coördinator in te vullen, kwam niet onverwacht,” vertelt Maurice. “Mijn passie is het trainen en begeleiden van jeugd, ze technisch beter maken op het veld en ze (samen met hun ouders) begeleiden in de keuzes die een prestatie- of topsport carrière met zich meebrengt. Ik deel de kennis en expertise die ik in de afgelopen 30 jaar als trainer heb opgedaan, graag met andere trainers en coaches. Ik doe dit nu nog incidenteel met trainers van BFC en andere clubs en kan dit straks gestructureerd en regelmatig oppakken. Door middel van train-de-trainer bijeenkomsten maar zeker ook meteen op de handbalvloer, praktisch bezig zijn met trainers en spelers.”

                             

Alle partijen zijn bijzonder verheugd dat Maurice deze rol wil invullen. Jeroen Hofman, verantwoordelijk voor Technische Zaken bij Kembit-LIONS: “Als je het over handbal, jeugd en talentontwikkeling hebt in Zuid-Limburg, dan is het volstrekt logisch dat je bij Maurice uitkomt. Met zijn achtergrond als leerkracht in het basisonderwijs en zijn jarenlange ervaring als trainer bij topclubs maar ook bij de Handbalschool, is hij geknipt voor deze rol. Bestuur, technische commissies en trainers van HV Sittardia en HV BFC zien dit ook zo, dus hier hebben we geen enkele discussie over gehad. Door samen te investeren in een coördinator voor de ontwikkeling bij de jeugd, denken we de noodzakelijke stappen te zetten in het behoud en groei van het aantal leden bij de verenigingen en de doorstroom van talent. En natuurlijk hopen we straks dat we Zuid-Limburgse handbaltalenten mogen toejuichen bij LIONS.”

         Intensievere samenwerking tussen HV Sittardia, HV BFC en Top Handbal Zuid-Limburg

Met ingang van seizoen 2022-2023 wordt er voor synergie gezorgd in het aantrekken en behouden van jeugd in de D-, E- en F-leeftijd, in de begeleiding en training van het technisch kader en in de ontwikkeling van de individuele spelers. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de faciliteiten die de Handbalschool aanbiedt. Indien nodig gaan HV Sittardia en HV BFC op team-niveau samenwerken, zodat alle jeugdspelers op het niveau kunnen blijven handballen dat bij hem of haar past.

                                                                                                   

                                            OCI Nitrogen omarmt Handbal-Talents-Plan

Deze samenwerking wordt financieel ondersteund door OCI Nitrogen. Dit met het oog op vitaliteit en jezelf blijven ontwikkelen, zo legt OCI Nitrogen uit. “We vinden als OCI dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Vitaliteit en zelfontwikkeling is belangrijk op zowel het speelveld als op de werkvloer. Vanuit die visie hebben wij ons gecommitteerd aan dit plan.” OCI wil op deze manier jeugdtalent ondersteunen in hun ontwikkeling en de samenwerking tussen de verenigingen maatschappelijk versterken.

cover Iets met jeugd en (handbal-) toekomst.....

foto BFC

 

Deel dit bericht