Nieuws

ONDANKS METAMORFOSE BIJ VELO IS LOTTE DUIJNISVELD OPTIMISTISCH

AD SPORT / Peter Lotman - Hoe nu verder? Dat was dé grote vraag bij de handbalvrouwen van Venéco/VELO nadat eind vorig seizoen vrijwel het complete basisteam besloot ermee te stoppen. In de eerste competitiewedstrijd, uit bij Vlug en Lenig, werd pijnlijk duidelijk dat er nog veel werk te verzetten is. “Het gaat heel pittig worden.”

Ondanks alle mutaties kon trainer/coach Alex Curescu met de terugkeer van Lotte Duijnisveld rekenen op in elk geval één bekend gezicht. De 21-jarige opbouwspeelster was er even tussenuit vanwege haar studie, maar inmiddels is zij weer aangesloten bij de hoofdmacht in Wateringen.

DOELSTELLING COACH ALEX CURESCU MET TEAM IS HANDHAVING EREDIVISIE

Lotte Duijnisveld maakte de laatste fase van het vorige seizoen niet mee. “Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Het afgelopen half jaar heb ik in Milaan gestudeerd. Dat was een fantastische ervaring. Mooi om mee te maken”, vertelt Duijnisveld die al vanaf haar zesde jaar handbalt bij de club uit Wateringen.

PITTIG SEIZOEN

Ondanks de grote nederlaag (40-14) van afgelopen zaterdag in de eerste competitiewedstrijd tegen V&L heeft zij er veel zin in om aan het nieuwe seizoen te beginnen, al realiseert ze zich dat het niet makkelijk gaat worden. “In vergelijking met vorig jaar hebben we een jonge en onervaren selectie. Dit betekent, dat het echt wel heel pittig gaat worden. Maar óók een competitie waarvan we veel kunnen leren. Er zitten voldoende groeimogelijkheden in deze groep. Al vanaf het moment dat we zijn begonnen met trainen, staat het leerproces centraal. Ook de trainers staan er allebei zo in en proberen dat zo veel mogelijk over te brengen.”

Lotte Duijnisveld merkt aan alles dat haar ploeggenoten erg gemotiveerd zijn. “En”, zegt ze enthousiast, “de sfeer zit er goed in. We gaan er met z’n allen het beste van maken. Knokken voor elkaar en vooral ook plezier hebben. Dat is natuurlijk ook belangrijk om uiteindelijk een hecht team te worden. Het is vooral belangrijk om de sfeer goed te houden en ons niet te laten ontmoedigen door wedstrijden die we zeker zullen gaan verliezen.”

CURESCU POSITIEF

De nieuwe trainer/coach Alex Curescu deelt de opvattingen van zijn speelster die hij gelukkig weer heeft kunnen verwelkomen. “De eerste indruk is goed. De meiden zijn erg gemotiveerd en leergierig. Ze willen graag beter worden en dat is positief. We moeten nog veel werk verzetten op alle aspecten. Technisch, tactisch en fysiek. Maar dat geeft niet, want daar gaan we flink mee aan de slag. Doelstelling is voorlopig om een nieuw team op te bouwen. We gaan veel jeugdige spelers inpassen.”

De ervaren Curescu beseft terdege, dat het smeden van een totaal nieuwe ploeg veel tijd gaat kosten. “Het probleem is alleen”, zegt hij realistisch, “dat die tijd er niet is. Maar we gaan keihard werken en we moeten ons niet gek laten maken. We zullen moeten vasthouden aan ons plan en niet bezwijken onder de druk die er ongetwijfeld volop gaat komen. Ik heb er zelf alle vertrouwen in, dat het gaat lukken om die doelstellingen te bereiken. Goed beschouwd, hebben we komend seizoen maar één doel voor ogen en dat is om ons te handhaven.”

Curescu is nooit bang geweest om zijn nek uit te steken en avonturen aan te gaan die door anderen als onmogelijk werden beschouwd. ,,Als de omgeving zegt dat het een ‘mission impossible’ is, dan ga ik die uitdaging juist graag aan”, zegt de man die al vaker voor hete vuren heeft gestaan in zijn lange trainerscarrière.

VEEL EIGEN JEUGD

Van vorig seizoen kan Curescu beschikken over Isa van Rijn, Kim Schildmeijer, Melissa Dijkstra, Femke Mastenbroek en dus de teruggekeerde Lotte Duijnisveld. Verder wordt er veel eigen jeugd vanuit de A1 en B1 ingepast: Hayden van der Tier, Maura Groothuizen, Fleur Zwinkels en Lena Houdijk. Tijdens de strijd om de Venéco Cup maakten verder de keepsters Anne Koenraad, Demi van Manen en Caithlin Angevaare en Jill Hermans, Nikki Schildmeijer, Bente van Steekelenburg en Maaike Moerman deel uit van Curescu’s formatie.

PROGRAMMA SPEELRONDE 2 EREDIVISIE
Venlo – Vlug en Lenig; VZV – DSVD; Velo – Quintus; VOC – MHV’81; Volendam – Kwiek; SEW – PSV

cover Lotte Duijnisveld is optimistisch maar beseft dfat het heel pittig gaat worden dit seizoen met Velo

foto's Wilma van Steenbergen

Deel dit bericht