Nieuws

Niels Versteijnen: dubbel speelrecht bij VfL Lübeck-Schwartau

Door Frits Feuler – Niels Versteijnen, rechter opbouwspeler bij SG Flensburg-Handewitt, zal met ingang van 1 januari 2020  naar VfL Lübeck-Schwartau in de tweede Bundesliga verhuizen. Hij maakt die overstap met het zgn. tweede speelrecht.

De 19-jarige Nederlander kwam afgelopen zomer in de hoofdmacht van SG-hoofdcoach Maik Machulla en assistent-trainer Mark Bult terecht na uitstekende prestaties in de jeugd en het juniorenteam van de club. Om Versteijnen nu meer speelgelegenheid te bieden, heeft het management van de club en Versteijnen besloten om over te schakelen naar Lübeck, met een tweede spelrecht. De jonge Nederlander zal vanaf januari 2020 inzetbaar zijn voor VfL Lübeck-Schwartau in de 2e handbal Bundesliga. De ploeg staat momenteel 13e, met 15 punten uit 18 duels. Na de winterstop debuteert Versteijnen in het uitduel bij Gummersbach.

Na het vieren van het Duitse jeugdkampioenschap in de zomer liep hij dit seizoen 14 keer voor Flensburg op en scoorde hij twaalf doelpunten, waarvan negen strafworpen.

                   

                   foto VfL Lübeck-Schwartau

“Voor Niels is het uiterst belangrijk voor zijn verdere ontwikkeling om spelritme op te doen. We kunnen hem momenteel niet de trainingsintensiteit en ruimte bieden die hij nodig heeft voor de volgende stap in zijn carrière. Daarom hebben we samen voor deze oplossing gekozen. Ik ben erg blij voor Niels dat hij inzetbaar is bij VfL Lübeck-Schwartau. Hij heeft veel potentieel, een geweldig karakter en ik ben er zeker van dat dit hem zal helpen,” zei hoofdcoach Maik Machulla SG Flensburg-Handewitt.

"Deze beslissing is de logische stap voor een getalenteerde, jonge speler", legt SG-directeur Dierk Schmäschke de verandering uit. “Met dat tweede speelrecht hebben we nog steeds de mogelijkheid om terug te vallen op Niels als dat nodig is. Hij toonde geweldige prestaties, dus ik ben blij voor hem dat hij zich nu kan bewijzen in de tweede Bundesliga en veel zal spelen."

Niels Versteijnen hoefde niet lang na te denken: "Ik kijk echt uit naar de mogelijkheden bij VfL Lübeck-Schwartau. Ik heb hier veel geleerd en wil nu nog meer doen voor een team om mijn volgende stap te zetten. De beste oplossing nu voor mij!”

Versteijnen maakt momenteel deel uit van de Oranje-selectie die dit weekeinde in Roemenië oefent ter voorbereiding op het EK. Naast Oranje en Roemenië zijn ook Algerije en Macedonië te gast.

cover foto archief HSP / Rob Creemers

Deel dit bericht