Nieuws

NA LANGE REVALIDATIE POPELT LARS VOGELAAR OM WEER TE BEGINNEN

AD SPORT / Peter Lotman - Na een lang revalidatietraject vanwege een afgescheurde kruisband verscheen Lars Vogelaar medio augustus eindelijk weer binnen de lijnen. In het oefenduel met zijn club WHC/Hercules liet hij zien weer helemaal fit te zijn. Zonder zich in te houden, ging hij weer vol de duels aan en toonde aan komend seizoen van grote waarde te kunnen zijn voor de Haagse eredivisieclub.

De 23-jarige Vogelaar is blij weer deel te kunnen uitmaken van het team waarmee hij zo veel plezier heeft beleefd. Hij is een typische Hercules-jongen die al vanaf 2008 bij de club uit Rijswijk/Den Haag handbalt. “Ik heb nooit de behoefte gevoeld om weg te gaan. De sfeer binnen de club is prima en ik heb het er erg naar mijn zin. Qua prestaties doen we bovenin mee in de eredivisie en ook op sociaal gebied is er veel te beleven.”

WHC/HERCULES HEEFT PLOEG OM BOVENIN EREDIVISIE MEE TE DOEN

Veel steun ontving Vogelaar, die de opleiding tot Event Manager volgt, toen hij vorig jaar zijn kruisband scheurde. “Dan merk je dat het een warme club is.” Hij weet nog goed hoe het gebeurde. “Op een training deed ik een knikworp waarbij ik mijn knie verdraaide. Ik voelde eigenlijk meteen al, dat het niet goed was. Een aantal dagen later bleek dat ook zo te zijn. In mei 2023 ben ik geopereerd en heb toen besloten om het gehele volgende seizoen over te slaan. Ik wilde ruim de tijd nemen om te herstellen en sterker dan daarvoor terug te komen.”

PERFECTE REVALIDATIE

Dat lukte uitstekend, want ogenschijnlijk verkeert de altijd beweeglijke handballer in een optimale conditie. “De revalidatie is perfect verlopen zonder tegenslagen. Dat heeft er mede toe bijgedragen, dat ik me nu topfit voel. Ik ben blij, dat het allemaal achter de rug is en sta te popelen om aan de competitie te beginnen. Eindelijk weer serieus handballen om de punten.” Lars Vogelaar is het type speler dat, zo lijkt het in elk geval, veel op intuïtie doet in aanvallend opzicht. Zijn acties zijn vaak nauwelijks te voorspellen. Om die reden is hij voor de vijandelijke verdedigers ook heel moeilijk af te stoppen. Die grillige speelstijl is inmiddels zijn handelsmerk geworden.

Coach Wesley Hage is blij, dat hij zijn opbouwer en sterke verdediger weer terug heeft in de ploeg. “Zijn aanwezigheid is een enorme aanwinst voor ons. Het is geweldig om te zien hoe hij met zijn spirit al weer een stempel drukt op de trainingen en tijdens de oefenwedstrijden. Lars is weer helemaal terug en zijn mentaliteit kunnen we goed gebruiken in het team.”

Vogelaar is optimistisch over de kansen van WHC/Hercules om komend seizoen bovenin mee te draaien. “Ik verwacht, dat wij goed zullen presteren. We zijn een aantal belangrijke spelers kwijt geraakt, maar we hebben nog steeds een heel goede selectie staan. Met een aantal nieuwe aanwinsten. Ik denk, dat ik vooral een belangrijke rol kan gaan spelen in de dekking. Door mijn revalidatie ben ik sterker dan ooit. Daardoor kan ik veel kracht leveren in de verdediging. Dat zullen we ook hard nodig hebben”, aldus Vogelaar die eerder al in 2020 zijn enkelbanden scheurde en ook van die blessure extra sterk terugkeerde.

PECHVOGEL FURTH

De terugkeer van Lars Vogelaar in de oefenwedstrijd tegen DWS was dus een mooi moment voor hem en de ploeg. Maar gelijktijdig kende die partij ook een schaduwzijde. Aanwinst Luka Furth, die terugkeerde van Aalsmeer naar zijn oude club, liep juist een vervelende handblessure op. Hij had er juist zo naar uitgekeken om met zijn vroegere ploegmaatjes eindelijk weer eens aan een blessurevrij seizoen te beginnen.

Pechvogel Furth: “Het was weer het middenhandsbeentje van mijn wijsvinger. Helaas opnieuw voor de vierde keer gebroken. Ik heb nu dus besloten om te laten opereren. Dat kan gelukkig al snel, maar het wordt dan wel weer een revalidatie. Vreselijk balen, maar het is niet anders. Ik hoop er toch weer zo snel mogelijk bij te zijn.”

PROGRAMMA SPEELRONDE 1
Aalsmeer 2 - Dynamico; BFC - Tachos; Aristos - Bevo 2; Feyenoord - E&O/Hurry-Up; Quintus - Hellas ; DFS Arhem - Volendam 2; Rapiditas - PSV Handbal; WHC/Hercules - Watersley.

cover foto 1 Lars Vogelaar keert na een lange afwezigheid terug bij WHC/Hercules, foto Ilja Vlietstra / archief HSP

foto 2 Luka Furth moet voorlopig toekijken: hij moet eerst vanwege een gebroken middenhandsbeentje onder het mes, foto Ilja Vlietstra / archief HSP

Deel dit bericht