MIDWEEKS: HUBO HANDBAL VERSLAAT HURRY-UP

Bron: Sportactua.be - HUBO Handbal moest, net als Achilles Bocholt, ook midweek aan de bak wegens Europese verplichtingen langs de kant van Hurry-Up. De tegenstander dus van woensdagavond in de Hasseltse Alverberg. Of HUBO Handbal de ongelukkige nederlaag in Houten kon doorspoelen met een klinkende overwinning tegen de Nederlanders, daar wisten we het antwoord pas omstreeks de klok van tien uur op.

De thuisploeg ging goed van start in de Hasseltse Alverberg. In deze midweekmatch startte HUBO Handbal via Thomas Di Giacomo met een 5-3 voorsprong. Hurry-Up was echter niet zomaar enkele uren op de bus gekropen voor een tripje naar de Limburgse hoofdstad. De Nederlanders hielden goed stand tot de 11-11. Iets daarna kon het zelfs een twee puntenkloof op het bord zetten. 12-14 na 25 minuten spelen. Die kloof konden de Nederlanders vasthouden tot aan de koffie. De ruststand was 15-17.

GRETIG

Aan HUBO Handbal dus de opdracht om in de tweede helft gretig en scherp van start te gaan. Onze woorden hadden duidelijk effect. HUBO Handbal kwam gretig en scherp uit de kleedkamer. Vrijwel direct stond de 16-17 op het bord. Toch lieten de Limburgers Hurry-Up even uitlopen tot vier verschil met de 18-22.

Maar na een Nederlandse time-out, en op de tonen van ‘ I got the power‘ van de plaatselijke DJ kon HUBO Handbal de rug rechten. Door toedoen van een sterk keepende Arthur ‘De Muur’ Vanhove en het scorend vermogen van o.a. Tuur Borgerhoff klom HUBO Handbal op voorsprong na een score van zes doelpunten op een rij. De HUBO beer kwam los, voor zo’n 270 kijklustigen op de livestream bij momenten.

Dat het handbal dus wel degelijk leeft, dat was duidelijk. En ook Hurry-Up gaf zich nog niet gewonnen met nog tien minuten op de klok. De drie puntenkloof bleef echter een feit voor de thuisploeg met de 29-26. Als de Nederlanders al terug langszij zouden komen, moesten ze eerst passeren langs Arthur Vanhove.

Met nog vijf minuten te spelen was de kloof echter zo goed als weggewerkt. Hurry-Up scoorde op de counter de 29-28. Zo moest HUBO Handbal terug aan de bak, zeker nadat even later de gelijkmaker een feit was. Alles te herdoen bij 29-29.

Nogmaals trok de thuisploeg de scheve situatie recht en won het de partij met 32-30. Een verdiende overwinning, en met deze twee punten komt HUBO Handbal terecht op een voorlopig gedeelde derde plaats in het klassement.

HUBO HANDBAL: Grobelnik 7, Serras 4, Di Giuacomo 5, Dupont 1, Sahraoui 5, Marchal 1, Carvalhais 4, Borgerhoff 1, Baart 2, Dubuc 2.