Nieuws

MARTIJN POOT: BLIJ WEER TERUG TE ZIJN BIJ ZIJN VERTROUWDE HELLAS

AD SPORT / Peter Lotman - Hij werd bij Hellas uiteraard met open armen ontvangen en zelf is Martijn Poot ook blij weer terug te zijn op het voor hem zo vertrouwde nest. “Een lekker gevoel weer terug te zijn”, zegt de 24-jarige topschutter na een aantal omzwervingen die hem niet altijd even veel vreugde brachten in zijn geliefde handbalsport.

Martijn Poot is altijd eerlijk en nogal direct in zijn antwoorden. Hij draait er niet om heen als hij zegt: “Vorig seizoen bij Hubo Hasselt ben ik mijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt door een wisselvallig jaar. Daarom is het lekker terug te zijn bij het oude, vertrouwde Hellas waar ik me altijd goed gevoeld heb. Ik wil komend seizoen weer lekker ballen met mijn vrienden en de jongere gasten zo veel mogelijk leren waar ik dat kan.”

MOOIE START

Bij het Hubo Hasselt van Peter Portengen, die ooit Hellas nog landskampioen maakte, had Martijn Poot een mooie start. “De eerste tien wedstrijden gingen goed”, vertelt hij, “maar daarna ging het zonder aanwijsbare reden ineens bergafwaarts met mijn speelminuten. Het werd dus steeds moeilijker voor mij om me te kunnen bewijzen. Ik kreeg wel veel steun van mijn ploeggenoten Bartek Konitz en Nuno Carvalhais. Maar de oude vorm keerde jammer genoeg niet meer terug.”

Martijn Poot begon in de jeugd bij Unitas in Maassluis en ging via Hellas, het Limburgse Bevo, Quintus, weer even Hellas en Hubo Hasselt nu dus weer terug naar zijn vertrouwde cluppie Hellas. Hij heeft in die tijd in België wel het nodige geleerd, zegt hij zelf. “Ik ben rustiger geworden. Ook kan ik beter mijn mond houden en reageer niet meer zo direct naar de trainer of mijn teamgenoten. Zeg maar, dat ik wat dat betreft slimmer ben geworden. Daar hoop ik komend seizoen mijn voordeel mee te doen.”

COMPETITIE MET VERRASSINGEN

De schutter, die er in zijn vorige periode bij Hellas regelmatig tien tot twaalf per wedstrijd in knalde voor zijn team, kijkt uit naar een nieuw seizoen met de Haagse club. “Het wordt een competitie met veel verrassingen”, verwacht hij. “Ik denk, of liever hoop, dat we top-5 en misschien wel top-3 gaan spelen. We hebben veel kwaliteit in de ploeg, dus dat zou moeten lukken. Ook vind ik het leuk om weer te kunnen samenspelen met mijn jeugdvriend Boy van Eijk die naar Hellas is gekomen. Ik heb hem leren kennen toen ik twaalf jaar was en op mijn dertiende bij de Handbalschool begon. Dat maakt het extra leuk om er bij Hellas weer vol tegenaan te gaan met z’n allen.”

cover Martijn Poot, terug op het vertrouwde nest bij het Haagse Hellas

foto IMV fotografie / archief HSP

Deel dit bericht