KWIEK MET TWEE PUNTEN IN ACHTERZAK OP WINTERVERLOF

Bron: Handbal Oost - Kwiek heeft, net voordat de competitie een paar weken stilligt vanwege het aanstaande WK, op de valreep twee punten gepakt. In Geleen werd laagvlieger V&L zaterdagavond zonder al te veel moeite met 29-38 verslagen.

In Limburg maakte thuisploeg V&L het eerste doelpunt van de avond, maar Floor Liefers scoorde een paar tellen later vanaf zeven meter al de gelijkmaker. Eveneens vanaf de penaltystreep maakte V&L even later de 4-3, dat zou de laatste voorsprong van de thuisploeg zijn deze avond.

Onder tijdsdruk – de scheidsrechters hadden hun hand omhoog vanwege passief spel – scoorde Elisa Marsman met een prachtig onderhands schot de 4-4. Kwiek zette de dekking beter neer en vanaf dat moment begonnen ook de aanvallen beter te lopen. Met een mooie score uit de rechterhoek zette Nel Veldhuis haar ploeg na twintig minuten handballen op een voorsprong van zes: 7-13. V&L kroop daarna nog wel dichterbij, maar met haar enige doelpunt van de avond bepaalde Floor Tutert de ruststand op 14-18.

TWAALF KEER

Het begin van de tweede helft liep het even stroef bij de formatie van Edwin Kippers en Jildou Meijer. Wederom was het V&L dat als eerste scoorde en wederom was het Floor Liefers met het antwoord. Dit keer scoorde ze vanuit de break-out, wat ze later in de tweede helft nog veelvuldig zou herhalen. Met vier strafworpen en acht velddoelpunten werd de hoekspeelster topscoorder van de avond.

Na een wat tam kwartier sloeg Kwiek in de laatste vijftien minuten genadeloos toe. Het verschil werd groter en groter en ook hoekspeelster Lisa Bosch – die na een zweepslag weer haar eerste minuten maakte – kwam op het scoreformulier. Esmee van Emmen bleek op het doel wederom een betrouwbare sluitpost. Zo eindigde het duel in Limburg in een prima 29-38 zege voor Kwiek.

Kwiek heeft nu elf duels gespeeld en is daarmee precies op de helft van de reguliere competitie. Met dertien punten deelt de ploeg de vijfde plek met VELO. De komende twee weken ligt de competitie stil, maar volgende week speelt de Raalter ploeg wel een oefenduel.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is 9 december thuis tegen E&O. In Emmen was Kwiek begin september net iets sterker dan E&O: 25-27.

Doelpunten Kwiek: Floor Liefers 12, Elisa Marsman 4, Lotte Stam 4, Marit Winkels 4, Lizz Olde Bolhaar 3, Paris Scholten 3, Kaylee Damman 2, Maron Schepers 2, Nel Veldhuis 2, Lisa Bosch, Floor Tutert.