Nieuws

KORT NIEUWS – week 43 - update 23 oktober

Op deze plaats voor u verzameld: korte nieuwsberichten, uit binnen- en buitenland.

Nieuws te melden? Leuke foto, vrij van rechten? Berichtje? Toernooi aankondigen? Wedstrijdverslag? Link doorgeven voor een live stream? Wil je medewerker van de redactie worden? Clubnieuws? Jubileum? Opvallende berichten binnen ons jeugdhandbal? Anekdotes? Trainers- en spelersmutaties? Oude glorie in het handbal? Vragen en opmerkingen?

Stuur een mailtje naar redactie@handbalstartpunt.nl           update 23 oktober 2024

3. SEW: twee punten in midweekduel – Met een 26-23 (17-14) thuiszege op Vlug en Lenig heeft SEW zich vooralsnog aan de kop van de ranglijst in de eredivisie genesteld. Tien punten uit xxxx duels haalde de ploeg van coach Michiel Vijverberg intussen op. Maar zijn ploeg had, tot een kwartier voor tijd, nog geen zekerheid over die twee punten. De Limburgse ploeg van coach Jo Smeets naderde, verrassend, tot 22-22  door flankspeelster Veerle Steijns die goed bleek voor een half dozijn treffers. Nog meer treffers kwamen van de hand van SEW-speelster Naomi Gooyers, die daarmee een belangrijk aandeel had in de uiteindelijke score én twee punten. Voorlopig deelt SEW die koppositie met VOC en Venlo: het trio pakte uit vijf duels de volle tien punten. Vijf ploegen in de achtervolging, met zes punten op de teller: VZV, Quintus, Volendam, DSVD en Vlug en Lenig.

Zaterdag komen Kwiek en Velo – beide ploegen nog zonder punten – elkaar in een echte degradatiekraker tegen. Uit speelronde vijf wordt dinsdag nog ingehaald door VZV en Volendam en MHV’81 en Venlo.

2. Na de 27-29 nederlaag bij Volendam zette kampioen Aalsmeer in Zwartemeer tegen Hurry-Up de goede lijn door met de tweede opeenvolgende zege: het werd 26-33 (14-13). Sta-in-de-weg voor de Aalsmeerse aanvallers was vooral doelman Bjorn Brachten. Pas bij 17-18 lukte het de ploeg van coach Wai Wong om via spelverdeler en gangmaker Trainavicius (tien streepjes) de wedstrijd in handen te krijgen.  Aan de lijn was het ook Armando Besseling die Hurry-Up veel hoofdbrekens bezorgde met zijn acht doelpunten.

Met 14 uit 8 leidt Aalsmeer in de Super Handball League, Bocholt dat volgende week woensdag op bezoek gaat in Visé, pakte 10 uit 7. Evenveel als Sporting Pelt. Woensdagvond ook twee inhaalduels: Visé ontvangt LIONS, bekerwinnaar Volendam reist naar het thuis lastig te bespelen Eupen. Verleden seizoen was er tweemaal een puntendeling met de Oostkantonners.

1. Aron Pálmarsson terug in Champions League – Wat velen al geruime tijd hadden zien aankomen, is nu ook bevestigd: de IJslander Aron Pálmarsson keert na ruim een jaar afwezigheid terug in de Champions League. Het Hongaarse Veszprem slaagde erin de 34-jarige speler van Hafnarfjordur met een contract voor twee jaar binnen te halen. De IJslandse spelverdeler kwam in beeld na de blessure van de Egyptenaar Yehia El-Deraa: de linkeropbuwer komt dit seizoen niet meer in actie. In eerste instantie werd gedacht om de aan Wisla Plock verhuurde 20-jarige Hongaar Gergö Fazekas terug te halen maar in het contract bevatte geen ‘terughaal optie’. Van 2009 tot 2015 speelde Pálmarsson voor THW Kiel, daarna twee seizoenen in Veszprem, gevolgd door vier jaar Barcelona waar hij al samenwerkte met huidig Veszprem-coach Pascual. In 2021 speelde hij één seizoen in Aalborg, in 2023 keerde hij terug naar zijn eerste club, FH Hafnarfjordur.

Donderdag debuteert Pälmarsson in de CL voor Veszprem in het uitduel bij Pelister. In groep A voert Sporting na vijf duels met 9 punten de ranglijst aan, Veszprem en PSG - met Steins en Baijens - volgen op één punt.

Deel dit bericht