Nieuws

KORT NIEUWS - WEEK 27 - UPDATE 3 JULI 2024

Op deze plaats voor u verzameld: korte nieuwsberichten, uit binnen- en buitenland.

Nieuws te melden? Leuke foto, vrij van rechten? Berichtje? Toernooi aankondigen? Wedstrijdverslag? Link doorgeven voor een live stream? Wil je medewerker van de redactie worden? Clubnieuws? Jubileum? Opvallende berichten binnen ons jeugdhandbal? Anekdotes? Trainers- en spelersmutaties? Oude glorie in het handbal? Vragen en opmerkingen?

Stuur een mailtje naar redactie@handbalstartpunt.nl           update 3 juli 2024

3. ๐•๐จ๐ฅ๐ž๐ง๐๐š๐ฆ ๐ž๐ง ๐‹๐จ๐ฌ ๐€๐ง๐ ๐ž๐ฅ๐ž๐ฌ ๐“๐ž๐š๐ฆ ๐‡๐š๐ง๐๐›๐š๐ฅ๐ฅ ๐‚๐ฅ๐ฎ๐› bundelen krachten - Er heerst grote spanning en opwinding in zowel Los Angeles als Volendam! LA Team Handball Club, onder leiding van voormalig Volendam-coach Mark Ortega, heeft een wildcard gekregen voor het prestigieuze Super Globe Kwalificatietoernooi 2024. Dit biedt een unieke kans voor voormalige Volendam spelers Diego Jacobs, Ephrahim Jerry en Zlatko Pavicevic om zich bij het team aan te sluiten en te strijden tegen wereldteams zoals Barcelona en Magdeburg. Het prestigieuze evenement, nummer 18 in de reeks, vindt dit jaar plaats in Egypte, het vierde land in de rij dat het eindtoernooi organiseert na Oostenrijk, Qatar en Saoedi Arabië en voor drie jaar een contract met de Internationale Handbal Federatie (IHF) heeft getekend.  

2. Maurice Feringa toch niet verder bij Wijhe’92 - In de winter gaf hij aan te stoppen bij Wijhe’92, maar op dat besluit kwam Maurice Feringa een paar maanden later terug. Inmiddels zijn de zaken weer omgedraaid en nu is het definitief: Feringa vertrekt bij Wijhe. “Het is nogal op en af,” realiseert bestuurslid Martijn Endeman van de eerstedivisionist zich. “We gingen in eerste instantie met goede moed met elkaar verder, maar daarna kwam er intern wat twijfel. En twijfel is nooit goed.”

De verwachtingen lagen anders, aldus het bestuurslid. “Het heeft vooral met beleidskeuzes te maken. Er zijn afgelopen seizoen enkele speelsters gestopt en dat vraagt om versterking. We hebben enkele speelsters van buitenaf benaderd, maar dat heeft niet tot verbreding of versterking geleid. Vervolgens hebben we keuzes moeten maken waar Maurice het niet altijd mee eens was. Zo hebben we als club besloten dat onze A-jeugd komend seizoen landelijk gaat spelen. We hopen daarmee te bereiken dat de jeugd betere aansluiting krijgt bij ons eerste, onder meer door met hars te moeten spelen. Aan de andere kant betekent dat voor hen een zwaar seizoen met lange reistijden. Maurice had dat graag anders gezien.”

ZWAAR BESLUIT

Endeman benadrukt dat er geen onmin tussen beide partijen bestaat. “Het was uiteindelijk Maurice die de knoop doorhakte, maar we gaan absoluut niet met ruzie uit elkaar. Daarom voelt dit ook heel dubbel, het was een zwaar besluit.” Voorlopig nemen Sharina van Dort en Erik Rijers de trainingen op zich. Endeman: “We zijn natuurlijk per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat is nu prio één. We verwachten met het niveau dat we spelen en de vereniging die we zijn dat we een positieve uitstraling hebben en snel in gesprek kunnen met kandidaten.”

1. Ook Zijlmans verhuist naar Zweden - Evenals haar ploeggenote Lisanne Kruijswijk vertrekt ook Manon Zijlmans (25) komende zomer bij landskampioen HC Groot Venlo. De opbouwspeelster tekent een contract bij Skovde, de nummer acht van het voorbije seizoen. Kruijswijk wordt in verband gebracht met het Zweedse Skara HK. Zijlmans maakte vier jaar geleden de overstap van PSV naar Noord-Limburg, werd tweemaal landskampioen, eenmaal de beker en Super Cup. Zijlmans was afgelopen week ook actief op het WK Beach Handball in China waar ze met Oranje een bronzen plak ophaalde.

Eerder al nam Venlo afscheid van Pien de Swart, Angela Steenbakkers, Demi Smolenaars en Becky van Nijf – zij stoppen – en verhuizen Minke van Katwijk (Buchholz-Rosengarten) en Frencis Portengen (Opleidingsploeg Dortmund) naar Duitsland.

cover Binnenkort weer een 'graag geziene oefening' in de voorbereiding....

Deel dit bericht