Nieuws

GEEN DERDE WEDSTRIJD: AALSMEER TERECHTE LANDSKAMPIOEN

AD SPORT / Peter Lotman - Het kon bijna niet missen en dus heeft GreenPark/Aalsmeer de landstitel weer naar Noord-Holland gehaald. Vorige week was de 37-25 op Kembit/LIONS overtuigend, in Sittard ging het wat moeizamer met de 28-31 overwinning. Maar over het geheel genomen, viel er niets af te dingen op wéér een nationaal kampioenschap voor Aalsmeer. De veertiende titel inmiddels.

Grote vraag was uiteraard hoe de partij verlopen zou zijn als de Limburgers de uitblinkende schutter Evon Mohlin beter aan banden hadden kunnen leggen. De Zweed met zijn machtige schotarm kwam in de slotfase van de eerst helft binnen de lijnen en schoot meteen verwoestend drie keer raak. Het zorgde voor de 12-13 stand bij het wisselen. Uiteraard liet coach Wai Wong de lachende Zweed ook na de rust staan en hij ging vervolgens vrolijk door met het maken van doelpunten. De uitblinker maakte er nog eens zeven en leverde op die manier een belangrijke bijdrage aan het succes van zijn team.

Een andere hoofdrol was weggelegd voor Aalsmeer-doelman Marco Verbeij. Vorige week was zijn collega René de Knegt in een uitstekende vorm. Dit keer kreeg Verbeij de voorkeur en hij maakte zijn uitverkiezing volledig waar met op belangrijke momenten een serie fraaie reddingen.

GEEN UITGEMAAKTE ZAAK

Afgaande op het eerste half uur leek het nog geen uitgemaakte zaak dat Aalsmeer ‘wel eventjes’ zou winnen in Zuid-Limburg. 9-6 en 11-9 voor de thuisclub, die beduidend beter voor de dag kwam dan vorige week, beloofde veel goeds voor het tweede bedrijf. Er waren nog al wat fans die hoopten op een derde wedstrijd, maar zo ver wilde Aalsmeer het beslist niet laten komen. De verleiding is groot om voor eigen publiek de titel te pakken, maar het risico dat het dan mis gaat, kun je eenvoudig niet nemen. Dus knalde het team van de succesvolle trainer/coach Wai Wong (hij pakte ook al de beker) er opnieuw vol bovenop. Met wéér die ijzersterke dekking Michielsen/Castien/Van der Ban/Bottinga in het centrale middenblok. Het kostte de aanvallers van de thuisploeg in het verloop van de tweede helft te veel kracht om door die betonnen muur heen te komen.

De onverzettelijke Jur Eussen en Rob Schmeitz vanuit de hoek konden nog regelmatig hun doelpunten meepakken, maar dankzij de solide verdediging én de sterk keepende Verbeij was het toch Aalsmeer dat geleidelijk aan de bovenliggende partij werd. Overigens keepte ook Jens Dijkstra in de eerste helft een prima partij bij LIONS en later kreeg ook Scott de Hoogh regelmatig de handen op elkaar van de Limburgse supporters.

BESLISSENDE GAATJE

Al snel sloeg Aalsmeer door de makkelijk schietende Mohlin (wat een ruimte kreeg hij steeds om uit te halen!) het beslissende gaatje. Van 15-16 werd het 15-19 en die marge werd vervolgens uitgebouwd naar 16-21 en 19-25, in de vijftigste minuut. In de slotfase kwam LIONS nog even knap dichterbij met de treffers van Jasper Adams, Rob Schmeitz en Jur Eussen. Bij 26-28 en 27-29 leek er even nog hoop op te leven in de ogen van de LIONS-fans. Maar de altijd met ongelofelijk veel energie spelende Tim Bottinga maakte met twee sterke acties een einde aan de illusies van de Limburgse opponent.

En dus barstte het feest los bij de spelers, staf en supporters van Aalsmeer en bleef LIONS na een turbulent seizoen enigszins beduusd achter. Ze hadden er alles aan gedaan, maar dit Aalsmeer in deze vorm van de laatste weken bleek eenvoudig te sterk. En dan zijn de Limburgers sportmensen genoeg om dat te onderkennen en hun tegenstanders sportief te feliciteren. Meteen ook het einde van interim-coach Ivo Steins die het stokje na de zomer overdraagt aan Bruno Thevissen. Ook voor Jasper Adams, Rob Schmeits en Martijn Kleijkers was het een laatste optreden in het shirt van de Sittardse club.  

WEDSTRIJDRAPPORT
Amusementswaarde (****): Het was een bikkelhard duel vol onderlinge ‘gevechten’ in de beide verdedigingen. Ook dat is soms het aankijken waard. Maar er waren ook uitstekende aanvalscombinaties bij met fraaie doelpunten. Dergelijke belangrijke partijen tussen twee topploegen blijven altijd zeer de moeite waard om te bekijken.
Scheidsrechters (***): Ruud en Paul Geraets hadden het niet makkelijk, maar hielden zich goed overeind. We zijn altijd voorstander van de ultieme voordeelregel, maar dat zat er dit keer niet in. De situaties leenden zich daar niet voor vonden de arbiters en dus hielden ze het kort om de persoonlijke duels niet te laten escaleren. Daardoor werd er helaas nogal eens teruggefloten bij een aankomend doelpunt.
Uitblinkers: Bij Aalsmeer Evon Mohlin,, doelman Marco Verbey en de weer snelle en makkelijk scorende Donny Vink. Bij LIONS zijn we onder de indruk van Jur Eussen, die een mooie toekomst tegemoet gaat, en de vertrekkende Rob Schmeitz, die altijd koelbloedig kan afronden.
Doelpunten LIONS: Rob Schmeitz (8), Jur Eussen (7), Jasper Adams (5), Jasper Ritzen (3), Luca van Straaten (3), Martijn Kleijkers (1) en Tobias Weiler (1).
Doelpunten Aalsmeer: Evon Mohlin (10), Donny Vink (8), Tim Bottinga (3), Armando Besseling (3), Vaidas Trainavicius (2), Jeromy van der Ban (2), Don Hartog (1), Dennis Vesters (1) en Martijn de Jong (1).
Deel dit bericht