Nieuws

GEEN BRILJANTE MAAR WÉL OVERTUIGENDE ZEGE WHC/HERCULES

AD SPORT / Peter Lotman - Het zou te ver voeren om de 38-25 overwinning van WHC/Hercules op DSF Arnhem als een magistrale partij handbal te omschrijven. De zege was overtuigend en het aanvalsspel bij vlagen voortreffelijk, maar het krachtsverschil was zó groot dat het geen duel werd om op het puntje van de stoel te gaan zitten. Het team van coach Wesley Hage blijft wél de ongeslagen koploper en daarom was de stemming na afloop opperbest.

Arnhem heeft ten opzichte van vorig seizoen aan kwaliteit moeten inboeten. Maar ook WHC/Hercules miste zaterdag een aantal basisspelers vanwege blessures. Desondanks kon Hage nog een sterke formatie binnen de lijnen brengen, omdat hij over een uitgebreide selectie beschikt. De spelers die ditmaal de overwinning moesten binnenhalen, deden dat met overtuiging. Aan scorend vermogen ontbreekt het de Haagse ploeg tot nu toe allerminst. Veel individuele klasse met sterke passeeracties zorgden ervoor dat de adepten van coach Hage geen moment in de wedstrijd in de problemen raakten.

COMBINATIEAM BEHOUDT OOK NA ZEVEN DUELS ONGESLAGEN KOPPOSITIE

Vooral de snelle en beweeglijke Koen Houdijk had het in de tweede helft op zijn heupen. Met veel dreiging passeerde hij herhaaldelijk de vijandelijke verdedigers om vervolgens beheerst af te ronden. Hij werd uitgeroepen tot man-van-de-wedstrijd en daar viel niets tegen in te brengen.

ANDRIES BAKKER STERK

Maar meer spelers in het Combinatieteam haalden een dikke voldoende. Jari van de Moosdijk liet vanuit de tweede lijn herhaaldelijk zien dat hij over een geweldig schot beschikt. Hij had zelfs nog wat pech, dat sommige van zijn poeiers er via de paal of lat uitvlogen. Ook speelde hij cirkelloper Jonah Baak een paar keer knap aan en dat getuigde van inzicht. Verder maakten hoekspelers Sten Maas en Andries Bakker een sterke indruk. Vooral Bakker ontwikkelt zich de laatste weken als een rappe break-outloper en een efficiënte afmaker vanuit de hoek. Van de jeugdige Maas is al langer bekend, dat hij over veel techniek beschikt en met veel ‘Schwung’ de moeilijkste ballen binnenschiet.

De 15-11 ruststand voor de thuisploeg was nog een zwakke afspiegeling van de werkelijke krachtsverhouding tussen de beide opponenten. Pas in het tweede bedrijf ging het echt lopen bij WHC/Hercules. Jari van de Moosdijk knalde er lustig op los en ook Tim Frenk deed perfect waarvoor hij is ingehuurd: het benutten van de strafworpen. Zonder al te veel problemen stootte het Combinatieteam door naar 25-16 en 28-18. Waarna vervolgens twee spelers de aandacht op zich vestigden.

COMPLIMENT BART BOEKHOLT

Aanvoerder Koen Houdijk maakte er een persoonlijke show van door zich met veel snelheid tussen de Arnhemse verdedigers door te wurmen. Een groot compliment verdiende verder Bart Boekholt, die als wisselspeler ook nog de nodige speelminuten kreeg van coach Hage. Hij scoorde twee keer in korte tijd en gaf een perfecte assist op ploeggenoot Andries Bakker. De avond kon voor de enthousiaste Boekholt toen al niet meer stuk. In de slotminuten zorgde Sten Maas met zijn techniek nog voor een paar toverballen die op applaus van de toeschouwers konden rekenen.

VERDEDIGEND KAN BETER

Viel er dan niets aan te merken op het spel van WHC/Hercules? Jazeker wél! Verdedigend gaf de thuisploeg vooral in de rechterhoek te veel ruimte weg, waardoor de Arnhemmers vanaf die positie te vaak eenvoudig konden scoren. Dát was ook waarover coach Hage het minst tevreden was. “Er had meer bijgeschoven moeten worden. Het werd die hoekspeler nu wel erg gemakkelijk gemaakt. Te veel een eilandje zonder voldoende ondersteuning naar elkaar. Maar voor de rest bijzonder tevreden over wat dit team heeft laten zien.” Het voordeel was overigens wél, dat in het centrum Marijn van de Ree en Frank Meeuwisse met ook Sten Maas als stoorspeler de zaken goed onder controle hadden.

WEDSTRIJDRAPPORT
Amusementswaarde (***): Er zat te weinig spanning in de partij om geboeid te blijven kijken. Sommige aanvallen (óók van Arnhem) waren fraai, maar te vaak ook werd er balverlies geleden of was de afronding te matig. Het ging WHC/Hercules vooral in de tweede helft te makkelijk af.
Scheidsrechters (****): Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg floten zoals we van ze gewend zijn. Vrijwel foutloos, voortreffelijke voordeelregel, geen gezeur, de ploegen lekker laten spelen en waar nodig ingrijpen op het juiste moment.
Man-van-de-wedstrijd: Koen Houdijk viel die eer te beurt. Hij was fel, gedreven en gevaarlijk met zijn acties en perfecte afronding.
Doelpunten WHC/Hercules: Tim Frenk (7), Koen Houdijk (6), Jari van de Moosdijk (6), Andries Bakker (4), Sten Maas (4), Ziggy Eijsenring (3), Jonah Baak (3), Bart Boekholt (2), Twan Bos (1), Frank Meeuwisse (1) en Marijn van de Ree (1).
Bij Arnhem waren Rick Steins (5), Milan Hazewinkel (5), Bink Groener en Robbie van der Linden (4) de beste schutters.
UITSLAGEN
WHC/Hercules – DFS Arnhem 38-25; BFC – Quintus 31-17; PSV – Dynamico 29-21; Aristos – Volendam 2 22-31; Watersley – Tachos 28-30; Rapiditas – Feyenoord 18-34; Aalsmeer 2 – E&O/Hurry-Up 45-22, Zondag: Bevo 2 – Hellas.

cover Andries Bakker (nr 28) speelde een uitstekende wedstrijd voor winnend WHC/Hercules

foto IMV fotografie

Deel dit bericht