Nieuws

GEBROKEN ARM: ZWARE BLESSURE ROBIN LEUNISSEN

De 30-36 thuisnederlaag van OHV Aurich tegen titelkandidaat TV Emsdetten was na afloop niet het belangrijkste onderdeel van de gesprekken. Opbouwer Robin Leunissen raakte in het duel ernstig geblesseerd, de stemming na afloop was ook bij trainer Sven Sutton duidelijk merkbaar.
 
In de tweede helft kwam Leunissen na een doelpunt en een overtreding van tegenstander Yannick Terhaer zo ongelukkig terecht, dat hij – zo is de prognose – zeker enkele maanden aan de kant moet blijven. “Waarschijnlijk is zijn arm gebroken, dan interesseert mij de nederlaag van vanavond niet meer,” aldus een emotionele Sutton op de persconferentie.
 
Op het moment van het uitvallen van Leunissen was zijn ploeg bezig aan een opmars, kwam tot 23-25 in minuut 40 maar door het uitvallen van de Nederlander waren ook zijn ploeggenoten van slag. De ploeg vocht dapper verder, niet in het minst voor hun geblesseerde ploeggenoot. Maae richting het einde ontbrak de kracht om de marge van twee treffers weg te poetsen: OHV Aurich bezet met 6 uit 6 plek 7, Emsdetten pakte uit vijf duels het maximale aantal punten.
 
Wilhelmshavener, met Duncan Postel, verloor thuis van Hildesheim (25-26) en blijft met 9 uit 6 op plek 3.
In de derde Liga Süd-West maakte koploper Krefeld-Niederrhein, met coach Mark Schmetz, geen fout in de derby tegen de ploeg van Mika Schoolmessters, Korschenbroich: 28-39. Krefeld met 12 uit 6 aan de leiding, Korschenbroich met 2 uit 6 vijftiende en voorlaatste.
 
cover Voorlopig geen handbal voor Robin Leunissen
foto archief HSP / OHV Aurich
Deel dit bericht