EHF MAAKT RANKING JEUGDOPLEIDING BEKEND: NEDERLAND OP 17

De Europese Handbalfederatie heeft de resultaten van de junioren heren- en damestoernooien die deze zomer zijn gespeeld geëvalueerd en een ranglijst opgesteld. Nederland vinden we op het algemene overzicht terug op plek 13. Bij de jongens reiken we slechts tot plaats 38, bij de meisjes ziet het met plek 7 een stuk beter uit. Oranje U18 bij de jongens bleef deze zomer steken in het Championship, bij de meisjes gaf Oranje U20 bij het WK in Skopje een visitekaartje af met een bronzen medaille. Oranje U18 kwam, aansluitend, op het WK in China niet verder dan de zestiende plek.

Hongarije heeft officieel het beste jeugdwerk, waarbij vooral de vrouwelijke jeugdsector drie podiumplaatsen heeft behaald. De mannelijke Hongaarde jeugd pakte brons op het EK U18. Ook Duitsland kwam goed voor de dag met een derde plaats bij in zowel de mannelijke als de vrouwelijke categorie. Voldoende voor een tweede plaats in het algemeen klassement. Als het om de vrouwelijke jeugd gaat, ligt Frankrijk nog steeds voor op de Duitse handbalsters, mede door de kwartfinale-nederlaag in het directe duel op het WK U18, maar ook door het winnen van het WK U20.

Als het om mannelijk talent gaat, loopt Denemarken voorop met zilver op het EK U18 en brons op het EK U20. De Zweedse U18's scoorden punten door de titel te winnen, maar de oudere leeftijdsgroep eindigde de Europese U20-kampioenschap pas op de vijfde plaats. Spanje stond ook op gelijke hoogte met Duitsland, wat behoorlijk indrukwekkend was met een vierde plaats op de Europese kampioenschappen U20 en een vijfde plaats op de Europese kampioenschappen U18. De Iberiërs werden Europees kampioen U20 en staan ​​op gelijke hoogte met Duitsland.

Zwitserland heeft een sterke vijfde plaats onder de vrouwelijke jeugd, terwijl de mannen op de 15e plaats staan. Globaal levert dit nog steeds een top 10-plaatsing op: plek negen is voorlopig hun deel. De punten van Oostenrijk werden vooral gescoord door de mannelijke talenten op de tiende plaats. Globaal eindigde het Alpenland op de 17e plaats, terwijl de vrouwelijke talenten slechts op de 21e plaats eindigden.