Nieuws

DFS ARNHEM MOET SOFIANE RHOUMA EVEN MISSEN

Bron: Arnhem Sports.nl - De handballers van DFS Arnhem kunnen zich zaterdagavond in de eigen sporthal Rijkerswoerd tegen Rapiditas revancheren voor hun mindere optreden bij Beekse Fusie Club. De ploeg van coach Vladan Mijalkovic ging afgelopen zaterdag in het Limburgse Beek hard onderuit: 34-25.

Excuses voor die nederlaag waren er wel. Zo leidde het vertrek van de eredivisieploeg al tot de nodige consternatie. “De chauffeur die ons naar Beekzou brengen, was te laat”, vertelde Mijalkovic. “We hebben met de tegenstander gebeld, zodat we de wedstrijd later konden beginnen.”Na de verre, verlate reis naar Limburg begon DFS allerminst goed aan het duel. Mijalkovic: “De concentratie was er niet en binnen tien minuten stonden we al met 8-2 achter. Na het inbrengen van een aantal wissels brachten we de achterstand terug tot twee goals.”

Mijalkovic had Sofiane Rhouma buiten de basis gelaten, omdat hij die week ziek was geweest. Omdat DFS ook na de pauze niet het gewenste niveau haalde, bracht de DFS-coach Rhouma alsnog in voor de laatste twintig minuten. Dat was van korte duur. Bij een schotpoging raakte Rhouma geblesseerd aan zijn vinger. “Het was hand tegen hand en de top van mijn wijsvinger sloeg helemaal achterover. Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad en het bleef ook bloeden”, vertelde Rhouma.

DRIE HECHTINGEN

Rhouma bracht meteen een bezoek aan het ziekenhuis en met drie hechtingen is het euvel verholpen. “Ik ben vrijdagochtend weer in het ziekenhuis geweest. Gelukkig is een breuk nu uitgesloten”, zei een opgeluchte Rhouma. “Mogelijk gaan maandag de hechtingen eruit en worden er nog wat testjes gedaan. Ik mis in ieder geval de thuiswedstrijd tegen Rapiditas en waarschijnlijk ook een week later de uitwedstrijd tegen WHC/Hercules.” De blessure en het uitvallen van Rhouma had volgens Mijalkovic tegen Beekse Fusie Club ook zijn weerslag op de ploeg. “Niemand was daarna meer bezig met de wedstrijd. We hebben verder zonder energie gespeeld. Het was voor ons een hele slechte dag.”

DFS Arnhem staat na 5 wedstrijden met 5 punten op de negende plaats. WHC/Hercules en Volendam 2 zijn nog zonder verliespunten en delen met 10 uit 5 de koppositie. Rapiditas, de tegenstander van zaterdagavond, is met 2 punten vijftiende en voorlaatste.

Doelpunten DFS Arnhem: Robbie van der Linden 5, Niels van Noesel 4, Kik Ratelband 3, Dani van Noesel 3, Miguel Vunderink 3, Milan Hazewinkel 3, Rick Steins 2, Bink Groener 2.
PROGRAMMA 12/13 oktober:
Dynamico – Quintus; Feyenoord – BFC; DFS Arnhem – Rapiditas; PSV Handbal – Watersley; Volendam 2 – WHC/Hercules; E&O – Aristos; Tachos – Bevo 2. Reeds gespeeld: Hellas – Aalsmeer 2 (24-32).
UITSLAGEN EN STANDEN: www.handbalstartpunt.nl/uitslagen

KOPPOSITIE VROUWEN DFS ARNHEM

De vrouwen van DFS Arnhem delen na twee speelrondes de koppositie in de hoofdklasse E met Tachos/Witte Ster. De ploeg van trainer Johan Peters versloeg na de winst in het openingsduel met Elshout (24-14) vorige week zaterdag in Wouw ook het thuisspelende Heerle (25-26). Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Voor DFS Arnhem was Heerle een volslagen onbekende tegenstander. In een gelijkopgaande eerste helft hadden de bezoekers halverwege een klein gaatje geslagen (9-11). “Maar omdat we te gehaast speelden en ongeduldig werden, verzuimden we naar een groter verschil uit te lopen”, zei Peters. “Op die manier hielpen we Heerle weer in de wedstrijd.”

Blije gezichten bij DFS Arnhem na de zege op Heerle, foto DFS Arnhem

Na een 14-14 ruststand ging het ook na de hervatting gelijk op. Via 16-16 leek het voor DFS Arnhem bij een 18-19 voorsprong de goede kant op te gaan. Peters: “Maar door wat ongelukkige tijdstraffen aan onze kant kon Heerle een 22-19 voorsprong nemen.”

DFS Arnhem moest in de slotfase alle zeilen bijzetten om nog tot een resultaat te komen. “We bleven in die periode rustig en vanuit de goed samenwerkende dekking kwamen we terug tot 25-25”, zei Peters die tot zijn grote vreugde Sarah Petit dertig seconden voor tijd de winnende treffer (25-26) zag scoren. “In de laatste halve minuut hebben we de dekking gesloten kunnen houden.”

Het zorgde voor dolle vreugde bij de speelsters van DFS Arnhem, die zondag in Naaldwijk in sporthal De Pijl een uitwedstrijd spelen tegen Westlandia 3, dat met 2 punten uit 2 duels een positie in de middenmoot inneemt. Westlandia 3 won de eerste wedstrijd met 25-23 van Internos, maar ging vorige week zaterdag onderuit bij Elshout (30-26).

Doelpunten DFS Arnhem: Karlijn Geurds 6, Britt van Koppenhagen 4, Sarah Petit 4, Florine Wester 3, Naomi Lourenco Sortero 3, Enza di Molfetta 1, Emma Schouten 1, Lotte Breedveld 1, Floortje Vos 1, Vivian van Zadelhoff 1.

FORS VERLIES UDI 1896

De handballers UDI 1896 liepen in de hoofdklasse A na de fraaie winst in de eerste wedstrijd tegen Erix (31-25) in het tweede duel een forse nederlaag op. In sporthal De Stormvogels in Bunschoten-Spakenburg verloor de Arnhemse ploeg met 46-25 van HVBS. HVBS deelt in de hoofdklasse A met Duiven, Minerva en Borhave de eerste plaats met 4 punten uit 2 wedstrijden.

UITSLAGEN EN STANDEN: www.handbalstartpunt.nl/uitslagen
Deel dit bericht