DERDE UITZEGE SPORTING PELT GOED VOOR PLEK DRIE

Door Sporting Pelt / Sven Spooren - Het is toch al onze derde uitoverwinning van dit seizoen en daarmee doen we toch beter dan vorig seizoen! Gevolg is dat we al minstens op een gedeelde derde positie in de ranking staan in de Super Handball League, ervan uitgaande dat Volendam zijn inhaalwedstrijd woensdag zou winnen in Eupen – wat geen evidentie is. In Panningen werd het, na een 17-19 ruststand, uiteindelijk 30-34.

Sporting moest het nochtans doen zonder international Robbe Spooren. Die zat dan wel op de bank, maar was al enkele dagen geveld door buikgriep en was eigenlijk niet inzetbaar. Zijn vervangers Wessel Blokzijl en Lennert Ceyssens deden het prima! Met veel energie smeten ze zich (bij Wessel Blokzijl mag je dit letterlijk noemen) in de strijd. Het eerst schot van de wedstrijd kwam van Ivan Antic en die pegel ging via het doelhout in de winkelhaak! De toon voor onze temperamentvolle Serviër was gezet. De hele wedstrijd lang zou hij met een hoge intensiteit en veel power acteren en hij werd topschutter van Pelt met 10 doelpunten.

AAN DE LEIDING

Zo kon Sporting met 4-7 uitlopen na 10 minuten en die leiding heeft het niet meer afgegeven. Bevo deed zeker nog iets terug. In de beginfase was de Duitser Mumme doelgevaarlijk, maar gaandeweg ging Destin van Dijk het ons (heel de wedstrijd lang) erg moeilijk maken. Hij kreeg veel te veel de rode loper uitgerold en kon hoog boven het Pelter blok de hoek uitkiezen. Hij hield bijna op zijn eentje Bevo min of meer in het zog van Pelt (11-14 na 20 min). Schmeits, L Vandebeeck en Ceyssens scoorden voor Pelt, maar konden niet vermijden dat Bevo, weeral onder impuls van van Dijk (topschutter met 15 doelpunten), de schade aan de rust kon beperken tot 2 doelpunten: 17-19.

De tweede helft schoot Sporting uit de startblokken. Bevo kreeg het niet meer belopen en de dekking en doelman stonden paraat! Sporting walste over Bevo heen en na 43 minuten stond er 18-27 op het bord. Sporting had op dat moment nog maar één doelpunt binnen gehad in die tweede helft. Een time-out verder en een spelletje 7 tegen 6 van Bevo schudde de Panningers weer wakker. Ze kwamen stilaan dichterbij maar met 24-31 op 10 minuten van het einde mocht het toch niet meer fout lopen? Niet helemaal waar…

Weeral van Dijk – vijftien treffers - concentratieverlies bij Sporting en wat gecontesteerde beslissingen gaven Bevo nu plots toch nog vleugels. Maar het was te laat en uiteindelijk kon Sporting het laken verdiend naar zich toe trekken met 30-34. Een belangrijke uitoverwinning, maar die wordt pas verzilverd als we onze thuiswedstrijden winnen.

En dat belooft een vette kluif te worden volgende week. Want dan komt HUBO handbal op bezoek in het Dommelhof. Voorwaar geen ‘walk in the park’ dus onze achtste man wordt verzocht onze jongens flink te komen steunen. Ter gelegenheid van deze wedstrijd stellen wij een nieuwe shirtsponsor voor!

BEVO: Van den Beuken, Ruch, Stijweg 5, Hendriks, Van den Heuvel, Deliano, Poot 1, Van Lisdonk, Timmermans, Santing, Van Zundert 1, Gillé 1, Jordens 2, Mumme 5, Van Dijk 15/3, Cremers. Tijdstraffen 2.
SPORTING PELT: Kleijkers, De Grave, Van Sloot, Schmeits 4, Falke 5/2, Spooren, Vandebeeck L 3, Stollman, Schoenaker 1, Ceyssens 3, Blokzijl 3, Van Haesendonck 1, Vandebeeck D 2, Boiten 1, Deekens, Antic 10. Tijdstraffen 2.
Scheidsrechters: Van Laarhoven - Thijssen

cover foto 1 Tien keer raak: Ivan Antic namens Sporting Pelt

foto 2 Vijftien keer raak: Destin van Dijk