DE KOP IS ERAF VOOR MILLSE HANDBALSTERS IN EREDIVISIE

Door MHV’81 - Zaterdagavond was het moment daar, waar de handbalploeg van de zussen Gommans zo naar uit keek: debuteren in de eredivisie. Bas Mengerink en Thomas van Schipstal waren pupil van de week, Het Advies.nl was wedstrijdsponsor. Het debuut in de hoogste divisie van Nederland, tegen Volendam, eindigde in een 25-33 nederlaag.

In een volle sporthal de Looierij was Volendam dus de eerste tegenstander. De ploeg uit het dorp van de palingsound waren vorig jaar geen hoogvlieger maar werd deze zomer wel versterkt met nieuwe speelsters. Lieke van Baal opende de score en MHV nam direct het initiatief in de wedstrijd. Er was geen spoortje nervositeit te bespeuren bij de Millse ploeg. Ze speelde vrijuit hun geliefde spelletje. De Volendamse verdediging werd regelmatig teruggefloten wegens het opzichtig testen van het shirt van Evi Bens. Sterre Jacobs maakte 10-5 en zo werd er een aardig gat geslagen. De Volendamse meiden waren fysiek een stapje verder dan de Millse dames dus het onderbuik gevoel op de tribune was wel: als die Volendamsen dadelijk echt gas gaan geven…..

En zo geschiedde. Na een time-out schakelden de gasten een versnelling hoger en al snel kwamen ze terug tot 11-10. Nienke van de Boom voorkwam de gelijkmaker en vervolgens kreeg Volendam de eerste tijdstraf van de wedstrijd. Ook aan Millse zijde viel de eerste tijdstraf. Volendam drong nu echt aan om orde op zaken te stellen voor de rust. Nienke van de Boom had een sterke fase en voorkwam dat Volendam uitliep. Zo werd met hangen en wurgen met 16-6 de rust gehaald.

In de tweede helft werd in elf minuten duidelijk wat het verschil met de eerste divisie is. MHV had moeite om openingen in de verdediging te vinden en als die al gevonden werden stonden de keepster, paal en lat in de weg. In iedere tegenaanval was het echter wel raak voor Volendam. Het was ineens 17-23 en een ommekeer leek niet aanstaande. De Millse dames speelden in deze fase vooral tegen zichzelf en kregen ook wat meer tijdstraffen. Volendam liep uit naar 20-29 en daarmee was de wedstrijd wel beslist.

Het laatste deel van de wedstrijd werd vrijuit gehandbald aan beide zijden. Volendam pakte nog een domme rode kaart mee en Diede Baltussen scoorde nog een paar keer fraai vanaf de cirkel: 25-33. Het was een leerzame wedstrijd waarin MHV grote delen handballend goed mee kwam. Volgende week speelt de ploeg om 19:00 uur tegen titelfavoriet VOC in Amsterdam.