Nieuws

David Polfliet nieuwe coach KTSV Eupen

Van de Redactie – Sinds dit seizoen was David Polfliet – na een lange carrière als doelman – terug in zijn woonomgeving en ging spelen voor KTSV Eupen in de Duitstalige regio van België. Tevens functioneerde hij als assistent-trainer van Baze Krstev.

Voor komend seizoen staat Polfliet als hoofdtrainer voor de groep. Het bestuur heeft hem, ondanks zijn geringe ervaring als trainer, het vertrouwen gegeven om als eerst verantwoordelijke bij de mannen verder te gaan.

'Waarom zo ver gaan als het goede zo dichtbij is', zegt een oud gezegde. Dit zette de KTSV-bestuurders er toe aan om het vervolgtraject te starten met hun meest succesvolle en ervaren teamgenoot en de huidige assistent. Zijn decennialange ervaring op het hoogste nationale niveau en zijn internationale ervaring geven hem zeker een nodige ‘rugzak’ om die nieuwe taken aan te kunnen.

Al snel werd duidelijk dat de ideeën van Polfliet, net als het team, eerst voor de tweede divisie moesten worden voorbereid. De ploeg promoveert komend seizoen naar de eerste Belgische divisie.

Hij volgt de successen van zijn voorganger Baze Krstev op en gaat verder met speciale impulsen en nieuwe accenten. "Je hebt niet zoveel spelvarianten nodig, met 2 basissystemen in verdediging en aanval, zouden we een antwoord klaar moeten hebben voor alle tegenstanders", zei een toekomstgerichte David Polfliet. "Er zijn kwaliteiten in het team die we nog beter moeten ontwikkelen, er zullen veranderingen zijn, maar het is nog te vroeg om erover te praten", vervolgt de nieuwe hoofdcoach.

                                                   David geeft altijd 110% als speler en coach

De clubleiding is zich goed bewust van de nieuwe uitdaging om een ​​trainer te gebruiken die veel ervaring heeft als speler maar nog niet als hoofdcoach heeft gewerkt. “Daarom willen of moeten we een ervaren assistent toevoegen aan het trainer-team. De zoektocht is begonnen en de eerste besprekingen zijn al gevoerd. Hier is nog niets besloten ”, vat KTSV-voorzitter Marc Wagner samen.

                             

                       Doelman David Polfliet en Eupen-trainer Baze Krstev, foto Bernd Rosskamp

“Met David Polfliet hebben we dus een onervaren hoofdcoach, maar we hebben ook iemand die handbal als zijn broekzak kent. Hij speelt al meer dan 25 jaar op het hoogste niveau en overtuigt met motivatie, ambitie, assertiviteit en de ijzeren wil om altijd succesvol te zijn,” zegt een tevreden Stefan Vaessen, verantwoordelijk voor de seniorenteams. Naast zijn open, directe en rechtlijnige karakter omvat zijn leiderschapsstijl ook de betrokkenheid van zijn dragende spelers, evenals regelmatige contacten met het bestuur. “Het zal zeker nieuwe, maar vooral verschillende impulsen geven die we nu nodig hebben. Hij harmoniseerde vorig jaar goed met Baze en ze vulden elkaar perfect aan. Nu kan hij zijn ervaring in het spel brengen,” besluit KTSV-voorzitter Marc Wagner.

David Polfliet, 45 jaar, geboren in Waasmunster
Carrière als speler:
1994-1997 Initia Hasselt
1997-1998 HSG Düsseldorf
1998-1999 Solingen
1999-2000 BFC
2000-2002 Cottbus
2002-2005 Eupen
2005-2008 Initia Hasselt
2008-2015 Tongeren
2015-2019 Neerpelt
2019-2020 Eupen                                                             

 

Hij speelde 87 keer voor de Belgische nationale ploeg

 

cover David Polfliet als doelman

foto archief HSP / Marc Faes

Deel dit bericht