BOCHOLT SLAAT EERSTE SLAG IN EUROPEES TWEELUIK MET RAHOVECI

Door Achilles Bocholt / Jörgen Janswillen - Sezoens Achilles Bocholt heeft zaterdagavond de heenwedstrijd van EHF European Cup gewonnen. Het won in eigen huis met 32-29 van Rahoveci uit Kosovo. Volgende week zaterdag staat dan de terugwedstrijd in Kosovo gepland.

De wedstrijd begon nerveus. Na enkele seconden kregen de Kosovaren al een strafworp, die werd gemist. Enkele seconden later verloor Rafal Przybylski de bal en kon Rahoveci scoren: 0-1 na bijna drie minuten. Bocholt was niet meteen uit haar lood geslagen en ging snel naar 2-1. Een à twee doelpunten voorsprong konden ze vasthouden tot halfweg de eerste helft. Toen kwam Rahoveci aanzetten: 5-6 in de vijftiende minuut. Maar ook dat overwicht duurde niet lang. In de twintigste minuut onderschepte Aleksa Kljajic op schitterende wijze de bal om dan op  tegenaanval de bezoekende doelman geen kans te laten: 10-9. Een minuut later werd het 11-9 via diezelfde Kljajic. Bocholt liet de voorsprong niet meer glippen en ging rusten met een verdiende 15-14 tussenstand.

WIJZIGINGEN

In de tweede helft moest Bocholt al snel achtervolgen: de thuisploeg ging nog naar 18-17. Maar na een tijdstraf voor Tristan Tielen en enkele slechte passes, moest de ploeg van coach Luc Boiten de Kosovaren weer laten gaan. Het ging van 20-21 na negen minuten naar 23-24 na zeventien minuten. Twee minuten later maakte Rafal Przybylski er 25-25 van en begon Bocholt haar voordeel uit te bouwen. Voor coach Boiten hét moment om nog enkele esthetische wijzigingen door te voeren. Bocholt ging verder op haar elan en kon de voorsprong én uiteindelijke eindstand uitbouwen tot drie doelpunten: 32-29.

Een schitterende wedstrijd waar we behoorlijk fier op mogen zijn. De Kosovaren kregen veel strafworpen, waar Bocholt er geen enkel liet optekenen. Dat je dit verschil kan maken tegen toch een pittige tegenstander waar je eigenlijk vrij weinig over weet, dat is uiteraard knap. Voor ons is het nu enkele dagen herbronnen om dan volgend weekend op reis te gaan naar Kosovo met maar één doel: de volgende ronde in onze bagage mee terug te nemen naar België.

Sezoens Bocholt: Leroy, Govaarts, Tielen, Winters (6), Glorieux (1), Przybylski (8), Jaeken (2), Bierkens, Lamers, Driesen (2), Jerry (1), Claessens (5), D’Hanis, Strauven, De Beule (1), (Klajic (7)
KH Rahoveci: Curri, Haziri (8/3), Isufi, Vuqiterna, Mushkolaj (3), Luzha, Osa, Vozila, Shabani, Rama, Luzha (2), Atanasovski, Gjuka(11), Alonso Garcia(5/3), Bislimi, Muqolli