BOCHOLT KNOOPT WEER AAN MET ZEGE OP EUPEN

Door Bocholt – Jörgen Janswillen - Deze keer was het wel prijs. Na de nederlaag van afgelopen weekend kon Sezoens Achilles Bocholt weer aanknopen met een overwinning. Ondanks de moeilijke start, konden de mannen van coach Boiten Eupen opzijzetten. Het werd 28-43. Bocholt wordt zo derde in het klassement.

De wedstrijd begon nochtans absoluut niet in het voordeel van ons Bocholter blauw. Hoewel Aleksa Kljajic tekende voor de 0-1, was het Eupen dat de openingsfase domineerde. Bocholt kon bijbenen, maar kon pas rond de 15e minuut terug op voorsprong komen dankzij diezelfde Aleksa Kljajic. Wat daarop volgde was totaal het tegenovergestelde van het eerste kwartier. Bocholt prikte en bleef maar prikken. Eupen stond erbij en keek ernaar. In de 26e minuut resulteerde dat in een 16-21. Uiteindelijk leek het toen wel welletjes geweest en gingen we rusten met 17-22.

In de tweede helft bleef Bocholt doordrukken en kon coach Boiten roteren. Dat pakte in principe niet slecht uit. Eupen kwam nog maar nauwelijks in het spel voor en Bocholt liep verder weg. Na 60 minuten handbal in Oost-België neemt Bocholt de twee punten mee terug naar het noorden: 28-43 was meteen de eindstand.

Al bij al een ruime overwinning, al zag het er enige tijd toch anders uit. We onthouden vooral dat het verdedigingsspel beter kan en moet. Eenmaal de oplossing gevonden, zien we dat Bocholt een ruime kern heeft die over veel kwaliteiten beschikt. Iedereen op die bank en op het veld kan het verschil maken. En dat doet ons uitermate veel plezier. Nu op naar de wedstrijd van volgende week, thuis tegen Limburg LIONS.

KTSV Eupen: Bartholemy (2), Wudtke (4), Videmont (1), Colin, Lanchava (4), Majean (3), Deutz, Schunck, Schroeder (2), Mormont(2), Denert D (3), Denert Y, Kedziora B (6/2), Förster (1), Lahonda, Hartel
Sezoens Bocholt: Leroy, Govaarts, Tielen (2), Winters (5), Glorieux (4/2), Przybylski (6), Jaeken (5), Bierkens, Lamers (1), Driesen (4), Jerry (1), Roelants (1), Claessens (1), D’Hanis (1), Strauven (2), Klajic (10/1)

cover  Aleksa Kljajic: goed voor tien Bocholter treffers tegen Eupen