Nieuws

Arjan Versteijnen sluit aan bij Achilles Bocholt

Door Frits Feuler – Het heeft wekenlang gesluimerd rond de mogelijk nieuwe club voor doelman Arjan Versteijnen. De 20-jarige goalie en jeugdinternational moest vanwege financiële redenen vertrekken bij BENE-League-ploeg Bevo HC uit Panningen. De club moest vanwege de coronacrisis bezuinigen. Eerder al werd ook afscheid genomen van de Belg Yme Bertels.

Versteijnen maakte in zijn eerste jaar in de grensoverschrijdende competitie grote indruk en bewees meer dan eens van grote waarde te zijn voor de ploeg van coach Jo Smeets. Tijdens zijn debuut, in het openingsduel van het vorige seizoen thuis tegen LIONS, kwam Versteijnen vijf minuten na de rust in het veld en liet in de resterende tijd nog ‘eventjes’ twee treffers achter zijn naam optekenen. Zijn goede prestaties onder de lat bij de Noord-Limburgers leverde hem ook een selectie op voor het ‘grote’ Oranje in aanloop naar het EK 2020 in Noorwegen.

Vandaag werd bekend dat Achilles Bocholt de doelman uit Berkel-Enschot inlijft. Samen met zijn tweelingbroer Niels – hij stapte vorig seizoen over naar de Duitse topclub Flensburg-Handewitt en heeft inmiddels het ‘tweede speelrecht’ bij Lübeck-Schwartau – doorliep hij de jeugdploegen en hoofdmacht bij het Waalwijkse Tachos. Bij Bocholt ontmoet hij een oude bekende: keeperstrainer Jean Last neemt het trio Bocholt-keepers – Clem Leroy, Arjan Versteijnen en Stef Gijbels - in het komende seizoen onder handen. Met Last had Versteijnen ook te maken binnen de jeugdselecties van Oranje.

Bocholt maakte tevens de komst bekend van de 22-jarige Merlijn Wauters. De rechter hoekspeler komt over van BNL-ploeg Atomix. Eerder al stapte Yannick Glorieux over van Tongeren naar de regerend Belgische kampioen, bekerwinnaar en BNL-kampioen. Jordy Cremers en Martijn Meijer verlieten Bocholt en sluiten aan bij BFC. Doelman Bjorn Alberts stopt, evenals topschutter Damian Kedziora. Tim Claessens - overgekomen van Volendam - en Evert Kooijman vormen de verdere Nederlandse inbreng.

cover Transfer voor Arjan Versteijnen van Bevo naar Bocholt

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht