Zeeburg redt het niet tegen Volendam

Afgelopen zondag speelde de handbalsters van Zeeburg thuis tegen KRAS Volendam. Volendam staat eerste in de competitie en heeft een aantal uitblinkende speelsters in het team. De uitwedstrijd had Zeeburg met grote cijfers verloren (29-18), dus Zeeburg wist dat het moeilijk zou worden deze pot te winnen. Toch was de thuisploeg erop gebrand het Volendam zo moeilijk mogelijk te maken. Dit keer was de ploeg uit Diemen in het voordeel omdat Volendam gewend zijn met hars te spelen en dit in Sporthal Diemen niet is toegestaan.

Helaas liep de wedstrijd anders dan gehoopt. Zeeburg heeft het Volendam vanaf de eerste minuut niet erg moeilijk kunnen maken. Ze kwamen al snel op een 7-2 achterstand die zij niet meer hebben kunnen inhalen. Door het snelle spel van Volendam en de vele fouten die gemaakt werden door Zeeburg wist Volendam veel te scoren. Daarnaast heeft Volendam een aantal hele goede afstandschutters.

Zeeburg heeft tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd een redelijke verdediging neergezet, maar deze scherp geschoten ballen wisten zij niet uit het doel te houden. In de aanval wist men zich geen raad. Er was weinig creativiteit en het schieten vanuit de tweede lijn kwam niet op gang. De helft van haar doelpunten werden gemaakt uit de vele strafworpen die men meekregen, welke allen gescoord werden door strafworpneemster Nikki van Bel. Tijdens rust was de stand 10-15 in het voordeel van Volendam. Zeeburg verloor de wedstrijd met 27-16

Dit is de derde week op rij dat de dames niet alle punten wisten te pakken en daardoor staat Zeeburg nu op een gedeelde derde plaats in de competitie. De meiden en trainers hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan met nieuwe motivatie vechten voor de tweede seizoenshelft.. Zaterdag 28 januari om 20:00 uur staat de uitwedstrijd tegen Maedilon/VZV 2 op het programma Dit team staat achtste van de twaalf teams in de competitie. Zeeburg zal vol voor de winst gaan aankomend weekend.