V&L herstelt van beker debacle en speelt zich nagenoeg veilig

Na het bekerdebacle van afgelopen donderdag waarin de handbalsters van V&L met 16-37 op de broek kregen van Quintus heeft men zich zondagmiddag in het Twentse Borne in de derde wedstrijd van de degradatiepoule bijzonder goed gerevancheerd in de lastige uitwedstrijd tegen Borhave. Na de 12-14 ruststand won V&L met 26-27.

Daarmee is men al zeker van het feit dat men niet meer rechtstreeks kan degraderen.  Om ook de promotie/degradatiewedstrijden tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie  te kunnen ontlopen heeft men nog een punt nodig uit de laatste drie wedstrijden

Na een gelijk opgaande begin (6-6) was het V&L dat voornamelijk het voortouw nam waar Borhave steeds in de achtervolging moest. V&L liep twee doelpunten uit waarna de thuisploeg weer langszij kwam, maar V&L had bij de rust de twee punten voorspong weer op het scorebord staan.

Dat beeld herhaalde zich nog twee keer in de tweede helft. Via 14-14 werd het 15-18  waarna  V&L opnieuw de leiding nam met twee doelpunten maar ook die verdween weer. Alleen nam Borhave nu via  21-21 met nog acht minuten te gaan de leiding: 22-24.  Nu moest V&L in de achtervolging en kwam weer op gelijk hoogste bij 25-25 en ook meteen aan de leiding die liet men zich niet meer uithanden nemen: Eindstand 27-28

“We hebben vooral in de eerste helft goed en zeker ook gedisciplineerd gespeeld, maar het was een zwaar bevochten overwinning. Wat belangrijker was ze hebben vandaag wel de juiste vechtersmentaliteit laten zien” aldus de technische staf na afloop