Topper tussen US en CSV/Meervogels is voor de Amsterdamse studenten

Afgelopen zaterdag stond de topper in de Tweede divisie op het programma tussen de heren handballers van US Amsterdam en CSV/Meervogels  de nummers 1 en 2 van de ranglijst.

Iedereen in de volle sporthal  De Pijp verwachtte een mooie en spannende wedstrijd, maar CSV speelde niet goed en US was te nerveus, zeker in het begin. Na vijf minuten stond het nog steeds 0-0 waarna de wedstrijd pas los kwam.

Tot 8-8 ging het gelijk op, maar toen gaf US gas en liep het uit naar 16-9. Met name de Duitse aanwinst Sven Ehlhardt was op schoot. Door enkele twee minutenstraffen liep CSV nog wat in wat een ruststand van 16-12 op het scorebord bracht

Heel even leek het nog spannend te worden als et 18-15 wordt, maar US liet zien dat het als team is gegroeid. Niemand raakte van de kook, terwijl CSV veel twee minutenstraffen moets incasseren. De marge nam weer gestaag toe en na 45 min was duidelijk dat US de wedstrijd ging winnen. CSV/Meervogels gaf het op, liet de wissels meedoen en daarmee was ook het vuur was uit de wedstrijd mede ook omdat ook US het wel geloofde. Eindstand 30-23

Toch was er een teleurstelling voor wat betreft  de kwaliteit, want US kan veel beter. Coach Sicco Timmerman was echter wel zo reëel om te zien dat je ook lelijke wedstrijden moet winnen om bovenaan te eindigen, wat dit seizoen zo maar zou kunnen gebeuren. Us heeft na deze zege nu drie punten voorsprong op CSV/Meervogels.