ROAC wint degradatieduel

Met volle tribunes startte ROAC de belangrijke wedstrijd tegen DWS. Na vorige week te hebben verloren van Twist, waar ROAC toch redelijk goed handbalde, was het zaak om de stijgende lijn vast te houden. Verdedigend moesten de dames van ROAC uit een ander vaatje tappen, aanvallend moest de lijn van vorige week worden doorgezet. DWS uit Schiedam moest hiervan het slachtoffer worden.

DWS begon scherper en feller aan de wedstrijd. Verdedigend gaf de ploeg niet zo heel veel weg en legden veel strijd op de mat. ROAC had hier duidelijk moeite mee. De Schiedamse ploeg combineerde en counterde goed in de eerste helft. ROAC wist het Schiedamse doel de eerste helft maar moeizaam te vinden. Halverwege de eerste helft was de stand 6-8 ('17).

Aan het einde van de eerste helft slopen er wat foutjes in het spel van de ploeg uit Schiedam en werden de dames van ROAC feller in de verdediging. Dat gaf de dames van ROAC de kans om weer wat beter in de wedstrijd te komen. Mede hierdoor werd de ruststand bepaald op 12-11.

Na rust kon de ploeg uit Rijpwetering de ingezette lijn goed doorzetten. In de eerste tien minuten van de tweede helft wist ROAC met fris en goed handbal DWS in verlegenheid te brengen. Langzaam maar zeker verscheen er een ruime voorsprong op het bord. Na twaalf minuten heeft ROAC een voorsprong van vier doelpunten verkregen (13-17). Als de schutter van DWS dan ook nog geblesseerd raakt, legt het in feite de rode loper uit voor de handbalsters uit Rijpwetering die daar dankbaar gebruik van maakten.

Ondanks de twee tijdstraffen aan ROAC kant kon DWS de verhoudingen niet kantelen. Met nog een goede tien minuten op de klok moest ook Sheila Bakker met een blessure bij ROAC afhaken. Vanaf dat moment golft het spel weer op en neer, maar weten de Sciedamse dames het net niet te vinden. ROAC maakt gebruik van de missers van DWS en weet via de break drie minuten voor tijd op een 26-18 voorsprong te komen. De wedstrijd is gespeeld en de punten zijn voor ROAC.