Olympia ’89 enige achtervolger nog in titelstrijd met BFC

De handballers van BFC lijken op weg naar de titel in de eerste divisie. De enige ploeg die dat nog lijkt te kunnen dwarsbomen, is Olympia'89, zeker na dit weekeinde. Waren er vier weken gelden nog vier achtervolgers, DIOS, Nieuwegein, Olympia en Quintus 2, op BFC met een achterstand van drie punten. Inmiddels is dat gereduceerd naar nog een ploeg die het spoor van BFC kan volgen

De Ossenaren wonnen met 21-24 bij Sittardia (rust 8-12), terwijl de Limburgers nummer drie Quintus 2 versloegen, waardoor de rood-zwarten als nummer twee nu ook een gaatje van vier punten hebben op de concurrentie. Maar, dat is de andere kant van het plaatje, een achterstand van drie punten op BFC. De onderlinge wedstrijd, op 11 maart bij BFC, wordt dus een heel belangrijke wedstrijd.

Zaterdagavond ging het duel in het begin gelijk op. Er was een duidelijke reden voor: Olympia was wel beter, maar miste de nodige opgelegde kansen. Maar in de periode daarna had de thuisploeg een fase waarin het nauwelijks tot scoren kwam, waardoor er bij rust toch een mooie marge was opgebouwd: 8-12. Na rust kwam Olympia goed uit de startblokken. Omdat vervolgens Sittardia een aantal tijdstraffen kreeg, liep de ploeg van trainer Paul Coenders uit naar een voorsprong van 7 doelpunten. Dat bleek de beslissing. Olympia trok de zege gecontroleerd over de streep, al kwam Sittardia nog wel enigszins in de buurt met de eindstand van 21-24.