Margraten op drempel van kampioenschap in hoofdklasse C

Vanuit Margraten vertrok zaterdag een volle bus supporters richting Roermond voor de belangrijke uitwedstrijd tegen LimMid, de nummer twee op de ranglijst. In Roermond bleken nog meer supporters met eigen vervoer naar de hal te zijn gekomen.

De eerste twintig minuten was het stuivertje wisselen; dan stond LimMid een doelpunt voor dan weer Margraten. De stand liep zo op tot 8-8. Coach Frank Jacobs verving daarna enkele malen de keepster voor een veldspeelster om daardoor meer druk te krijgen in de aanval. Dat pakte goed uit. Margraten kwam op voorsprong met 8-11. Richting de rust kwam LimMid iets dichterbij met 11-13.

Na de rust liep Margraten uit naar 11-15. Daarna een sterke periode van LimMid. De achterstand werd omgebouwd tot een voorsprong met één doelpunt: 18-17. De ploeg uit het Limburgse Heuvelland zette nog eens flink aan en in nauwelijks vier minuten was de stand weer omgedraaid: 18-22. Nog 12 minuten te spelen en de ploeg uit Roermond zette alles op alles en kwam weer naderbij.

Met nog ruim vijf minuten te spelen stond er een 22-23 stand op het scorebord. De resterende minuten waren zenuwslopend. Hartslag 200 was bijna de standaard op de tribune! Beide teams spraken hun laatste krachten aan maar wisten niet meer tot scoren te komen. Zo klonk het eindsignaal van deze geweldige handbalkraker bij 22-23. Het team en de bijna 100 Margratense supporters gingen helemaal uit hun dak.  Met deze zege ligt de titel voor het oprapen in de Hoofdklasse C.

Zaterdag 18 maart a.s. speelt het team van Frank Jacobs om 20.30 u. thuis’ in de Hoven tegen ESC’90. Margraten kan dan officieel kampioen worden Maar er moet wel gewonnen worden want de nummer twee LimMid heeft een beter doelsaldo.

Na het kampioenschap volgt op zaterdag 22 of zondag 23 april de promotieronde. In the Dome in Houten spelen dan de vijf kampioenen uit de hoofdklasse voor 4 plaatsen in de 2e divisie!  Maar eerst zaterdag a.s. de nog benodigde twee punten pakken.