Houten naar kwart finale beker

Voor de tweede keer binnen vijf dagen stonden de handballers van Alphadeuren Houten en AES Arnhem donderdagavond tegenover elkaar in The Dome in Houten. Zaterdag gingen de Arnhemmers nog met de 28-33 winst aan de haal. In de achtste finale van het bekertoernooi liep het even wat anders.

Na het missen van de play-offs is het bekertoernooi is de enige weg nog naar een prijs voor de ploeg uit Houten al zal dat uiteindelijk een moeilijk weg worden, maar de eerste horde is wel genomen. Na twee keer dit seizoen van AES te hebben verloren trok de ploeg van Hans van Dijk ditmaal wel aan het langste einde

Na de 14-10 ruststand leek AES in de tweede helft terug te komen als het verschil wordt teruggebracht naar twee doelpunten: 16-14. Houten herpakt zich weer meteen en loopt direct uit naar een verschuil van vijf doelpunten: 19-14. Daarmee is het gat definitie geslagen Swift is vandaag niet bij machte de thuisploeg het moeilijk te maken. Houten kan nog weglopen naar 23-16 om uiteindelijk een verdiende 27-22 overwinning te pakken en zich te daarmee te plaatsten voor de kwart finale van het bekertoernooi