Handbal Venlo pas in tweede helft voorbij hekkensluiter Kwiek

Zo furieus de handbalster van Handbal Venlo vorige week in de derby tegen V&L van start gingen zo slap was het afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter uit de eredivisie Kwiek.

De gasten uit Raalte namen brutaal een 1-5 voorsprong en hadden na twintig minuten nog altijd een voordelige marge van vier punten op het scorebord staan (9-5). In de slotfase van de eerste helft wist de ploeg uit Venlo het tij dan eindelijk te keren en kon met een minimale voorsprong van een doelpunt (12-11) de kleedkamer opzoeken

In de tweede helft kon Venlo de lijn van de laatste fase uit de eerste helft doortrekken en de in de tweede bedrijf  matig spelende ploeg uit Overijssel op achterstand zetten. Halverwege de tweede helft was de voorsprong op gelopen naar een marge van zes doelpunten. Uiteindelijk won Handbal Venlo nog redelijk eenvoudig met 27-18

Met deze zege staat de ploeg uit Venlo met een been in de play-offs. Met nog vier wedstrijden te spelen staat men vijf punten voor op de nummer zeven SEW Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Borhave op het programma, de nummer acht.