DSS kan geen afstand nemen van de rode streep

Boven United Breda dat op de laatste plaats staat in de dames Eerste divisie wordt het dringen om de tweede degradatieplaats te gaan ontlopen. Vijf ploegen, de nummers negen tot en met dertien, waaronder DSS en Targos Bevo HC staan op twee punten van elkaar. Beide ploegen troffen elkaar afgelopen weekend in de Heuf in Panningen.

DSS had de beste uitgangspositie met drie punten meer dan Bevo. Een overwinning zou de ploeg voorlopig uit de gevarenzonen hebben gebracht, maar het liet anders dan men verwacht en gehoopt had

Na een 11-9 ruststand verloor de ploeg uit Heemskerk zondagmiddag met 27-19 van Bevo dat daarmee flink wist uit te halen.

Na een goed begin nam DSS een voorsprong van vier doelpunten: 4-9. Vervolgens begonnen de problemen bij de gasten die vergaten om hun voorsprong uit te bouwen. Er werd te gehaast en te slordig gehandbald waar Bevo optimaal van wist te profiteren. De nummer voorlaatst van de ranglijst met acht punten scoorde zeven maal op rij waar DSS geen enkele maal meer wist te scoren in de eerste helft. Gerust werd er dan ook met een 11-9 stand

Na rust werd er wel hard gewerkt om de achterstand weer in te lopen maar DSS miste de effectiviteit om de wedstrijd weer in haar voordeel te kunnen laten kantelen. “Bevo kon de wedstrijd gemakkelijk uit spelen en ons harde werken werd wederom niet beloond” vertelt coach Johan van Huisstede. “In plaats van afstand te nemen blijft het dan ook bijzonder het spannend in de onderste regionen