Dames BFC kunnen koppositie niet grijpen

De handbalsters van BFC moesten afgelopen zondag naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen VOC 2. Met de wetenschap dat Westsite de dag daarvoor verrassen d had verloren kon de ploeg uit Beek de koppositie overnemen. Het liep echter net even iets anders. Na de ruststand van 14-11 ging de wedstrijd met 25-23 verloren

“We hebben te veel technische fouten gemaakt en op het moment dat we moeten scoren doen we dat niet” vertelt coach Anita Ruigrok.  BFC kwam met 3-1 achter maar beemt het heft in handen en gaat via 5-7 naar 7-9. Dan mist BFC drie kansen achter elkaar en komt VOC langszij:  9-9 en 11-11. In de slotfase weet de thuisploeg dan weer uit te lopen naar de  ruststand van 14-11

Na rust is er een fase dat VOC niet weet te scoren  maar BFC ook niet de de oplossing vind om tot scoren te komen, daarbij worden ook nog een diverse aanvallen afgefloten vanwege technische fouten, verkeerd sperren, passen en cirkel. Met nog vijf minuten op de klok bij 22-20 loopt VOC weer drie doelpunten weg. In de laatste  twee minuten bij een stand van 25-20 veroverde BFC nog vier keer de bal en kan nog terug komen tot 25-23 maar dan is de tijd versterken. “Er had meer in kunnen zitten” aldus trainer coach Anita Ruigrok .