Zevenklapper voor Kelly Dulfer

Woensdagavond stonden er drie wedstrijden uit de Duitse Bundesliga bij de vrouwen op het programma. De wedstrijd tussen VfL Oldenburg en  Borussia Dortmund was er een uit de vierde speelronde terwijl de wedstrijden tussen Neckarsulmer SU en Thüringer en Leipzig tegen Celle uit de zesde speelronde vooruit werden gespeeld in verband met de Champions League wedstrijden van Thuringer en Leipzig

Oldenburg stond behoorlijk onder druk in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund Met twee punten uit vier wedstrijden stond de ploeg op de elfde plaats. Terwijl Dortmund op de achtste plaats stond met vier punten uit vier wedstrijden. De belangen waren duidelijk voor beide ploegen bij aanvang van de wedstrijd. Oldenburg, met Kelly Dulfer, Inger Smits en Isabelle Jongenelen in de gelederen speelde voor het eerst dit seizoen in de Bundesliga een geweldige en sterke wedstrijd. Na een 17-10 ruststand won de ploeg van trainer coach Leszek Krowicki met 29-19 van Dortmund met Harma van Kreij die vandaag niet wist te scoren en Mandy Burrekers in het doel. Kelly Dulfer werd met een zevenklapper topscorer van de wedstrijd, Inger Smits scoorde viermaal terwijl Isabelle Jongenelen twee keer raak schoot.

Thuringer, met Anouk van der Wiel begon slap aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter Neckarsulm. In de 20e minuut kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong 8-9 waarna de record kamppioen met een 13-12 voorsprong kon gaan rusten. Pas na de veertigste minuut toen men de 16-17 had gescoord kon men met drie doelpunten op rij uitlopen en uiteindelijk nog met 22-30 de wedstrijd winnend afsluiten mede dankzij de steeds beter spelende keepsters Jana Krause.

Leipzig heeft na vier nederlagen op de rij de negatieve serie tegen SVG Celle kunnen doorbreken. Na een 19-8 ruststand was het al duidelijk dat Celle waar Renee Verschuren en Jill Meijer allebei drie keer wisten te scoren, nog een moeilijk tweede helft zouden krijgen. Het enige voordeel was dat de coach van Leipzig al vroeg bij 15-5 ging doorwisselen om zo krachten te sparen voor zijn topspeelsters. Komend weekend wacht weer de Champions League.