Nieuws

Zaterdagavond drie BENE-League wedstrijden live te volgen

De BENE-league begint zo langzaam zijn ontknoping te krijgen. Speelronde negen staat op het programma dit weekend hetgeen betekend dat er nog zes wedstrijden gespeeld gaan worden Deze week staat er een nationale confrontatie op het programma hetgeen betekend dat de nationale sentimenten ook weer mee gaan spelen.

Vorige week werd de Belgisch-Nederlandse competitie gered van een vroegtijdige ontknoping na het verlies van LIONS, Hasselt en het gelijkspel van Bocholt waardoor de ploegen die aan de onderkant van de ranglijst staan nog uitzicht houden op deelname aan de finale4.  Dit weekend kan de boel nog verder in elkaar schuiven wanneer de Belgische ploegen en de Nederlandse ploegen tegen elkaar gaan spelen.

In België spelen Bocholt en Tongeren en Hasselt en Sasja tegen elkaar. Bocholt moet welhaast in eigen huis leider Tongeren verslaan, anders komt deelnamen aan de final4 zwaar onderdruk te staan en Hasselt kan als nummer twee zich geen nieuwe uitglijder tegen het sterk opkomende sasja permitteren. De Antwerpenaren ruiken ook de final4 en zijn bij een derde overwinning op rij zeker nog niet kansloos.

In Nederland spelen Aalsmeer en Lions en Bevo en Volendam tegen elkaar. Aalmeer zat op zoek gaan naar een revanche van de met 28-27 verloren uitwedstrijd ondanks een zeven punten voorsprong voor de Noord Hollanders in de tweede helft. Lions kan zich echter geen derde nederlaag op rij veroorloven anders verspeelt het zijn plek in de top vier. Het voorspelt dan ook weer een spannende wedstrijd te worden.

Bevo heeft momenteel niks meer te verliezen na vier nederlagen op rij en daarmee momenteel de laatste plaatst bezettend van de BENE-League. Tegen Volendam kan men dan ook zonder druk spelen en vrank en vrij spelen en misschien zich revancheren voor de 27-23 nederlaag uit de uitwedstrijd. Volendam kan bij een overwinning eventueel aansluiting of ander zeker het gat met de top vier niet groter laten worden.

Programma

19.15 uur FIQAS Aalsmeer – OCI-Lions: Leiding; Steenwinkels en Steenwinkels

20.00 uur Targos Bevo Hc – Kras Volendam: Leiding; Claes en Box.

20.15 uur Qubiq A. Bocholt – United Tongeren: Leidng; Weijmans en Wolbertus

20.15 uur Hubo I. Hasselt – KV Sasja: Leiding; Schols en Zuijlen

 

Live stream 

FIQAS Aalsmeer – OCI-Lions

Targos Bevo Hc – Kras Volendam

Qubiq A. Bocholt – United Tongeren

Deel dit bericht