Nieuws

Zaterdag de Noord Hollandse derbystrijd tussen SEW en VOC

Zaterdag staat in Nibbixwoud de Noord Hollandse derby tussen SEW en VOC op het programma. Wedstrijden tussen beide ploegen kennen altijd veel sentimenten omdat er elk jaar weer veel verkeer is tussen beide ploegen. Het zijn dan ook met enige regelmaat aparte duels waar het op het veld in hoog tempo op en neer gaat, er ook veel strijd en spektakel is wat het voor het publiek dan weer leuk en aantrekkelijk maakt.

“Het zijn dan ook vaak wedstrijd waarin men bijna altijd de grenzen van het toelaatbare opzoekt” vertelt Vincent Baaten, teammanager van SEW. “Het is dus van belang dat de scheidsrechters niet onder de druk bezwijken, want dat wil nog wel eens gebeuren”.

De ploeg begint met een goed gevoel aan de wedstrijd na het goede resultaat vorige week tegen E&O in Emmen. Wat positief was is dat we daar goed hebben staan verdedigen maar daarentegen waren we nog wel te slordig in de afwerking, dat moet nog wel beter. Maar al met al hebben we daar een goede teamprestatie geleverd en dat was wel nodig want tegen DOS, Hellas en V&L wilde we te graag maar kwam het er niet uit. Al met al hebben we er vertouwen in voor zaterdag en als het loopt zoals wij denken dat het kan gaan dan kunnen we het VOC erg lastig gaan maken”.

De derby tussen SEW en VOC in Sporthal de Bloesem begint om 19.00 uur en staat onderleiding van het Limburgse duo Schols en Zuylen.  

Deel dit bericht