Zap wint inhaalwedstrijd met ruime cijfers

Als je voorafgaand aan de eerste divisie wedstrijd tussen ZAP en Aalsmeer, die op 17 december gespeeld had moeten worden maar dinsdagavond werd ingehaald omdat Jong Oranje een oefenwedstrijd moest spelen in december, naar de stand op de ranglijst had gekeken dan zou je denk dat het een spannende wedstrijd kon gaan worden. Zap staat vijfde met 18 punten, Aalsmeer zesde met 16 punten.

Maar niets bleek minder waar. Na dertig minuten was de wedstrijd al gespeeld als de thuisploeg bij een stand van 21-10 de kleedkamers mag gaan opzoeken. De tweede helft verliep daarentegen wat meer gelijkmatiger (16-14) hetgeen uiteindelijk een 37-24 eindstand opleverde.

Ondanks de ruime overwinning voor promovendus ZAP en ondanks de nederlaag voor Aalsmeer blijven beide ploegen na vanavond ook op de vijfde en zesde plaats staan. ZAP is alleen op gelijk hoogte gekomen met PSV Handbal, echter de ploeg uit Eindhoven heeft een beter doelsaldo.