Yvette Broch en Nycke Groot winnen Hongaarse SuperCup

De twee Nederlandse internationaals Yvette Broch en Nyncke Groot hebben hun eerste prijs gewonnen met hun nieuwe club, het Hongaarse Györ KC. De bekerwinnaar van afgelopen seizoen moest het in de wedstrijd om de supercup zaterdagmiddag opnemen tegen kampioen FTC Hungaria. Na een 14-11 ruststand won Györ KC met 29-24 en nam daarmee revanche voor het verspelen van de landstitel jongstleden mei op eigen veld.

Na een gelijk opgaande strijd nam Györ bij 9-8 dankzij een treffer van Yvette Broch voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Die gaf de bekerwinnaar vervolgens niet meer uit handen. Nog voor rust kon men mede ook door een treffer van Nycke Groot de voorsprong uitbreiden naar 14-11.Direct na rust werd de voorsprong uitgebreid naar 16-11. Dan begint FTC vanaf 17-12 aan een inhaalrace en weet de achterstand terugbrengt tot twee doelpunten als het 23-21 (48') wordt. Sullana brengt het verschil dan weer naar drie treffers en dat verschil blijft lang op het bord staan. Pas in de slotfase kan men dan nog van 27-24 uitlopen naar de 29-24 eindstand.

Nycke Groot scoorde drie keer voor haar ploeg. Yvette Broch trof eenmaal doel.