Yvette Broch en Ailly Luciano naar hoofdtoernooi CL.

Wanneer het Franse Metz onder grote druk staat weet het zich altijd te herpakken en de juiste prestatie neer te zetten. Na de ongelukkig verloren wedstrijd vorige week tegen het Noorse Larvik (25-26) had de Franse kampioen vrijdagavond maar een opdracht en dat was winnen in Roemenië van Baia Mare.

De thuiswedstrijd eindigden met een 34-24 overwinning maar desondanks vond de coach van Baia Mare voorafgaan aan de wedstrijd dat zij bijna gekwalificeerd waren. Hij vond Metz niet zo goed als Larvik of Lublin dus ging hij ervan uit dat zijn ploeg het klusje wel gung klaren

Metz moest winnen om door te kunnen gaan naar het hoofdtoernooi van de Champions League en deed wat van haar verwacht werd. Na een 12-10 ruststand zegevierde de ploeg van Broch en Luciano met 23-24 voor de tweede keer dit seizoen over de Roemeense kampioen. Baia Mare moet wachten tot de laatste wedstrijd gespeeld is tussen Larvik en MKS Lublin. Als de Poolse ploeg weet te winnen in Noorwegen dan gaan zij door. Bij alles minder dan een zege gaat Baia Mare door.

Vooral in de tweede helft liet de thuisploeg het lelijk liggen. In eerste instantie liep het nog gelijk op naar 14-12 maar daarna kwam Metz met twee treffers van Ailly Luciano, die haar contract twee dagen voor deze belangrijke wedstrijd met een jaar heeft verlengt, langszij. De Franse kampioen ging er ook meteen overheen en nadat keepsters Glauser een zeven meter had gestopt scoorde Gros de 14-16. Het bleek de genadeklap te zijn voor Baia Mare dat nog wel bij 16-16 op gelijke hoogte kwam maar twee minuten later Luciano al weer een twee punten voorsprong (16-18) op het scorebord zetten voor Metz. Met nog tien minuten te spelen werd het verschil zelfs drie doelpunten (17-20). Een voorsprong die men tot vijf minuten voor tijd wist vat te houden: 20-23 Baia Mare probeerde nog om het tij te keren maat in een bijzonder spannende slotfase hield Metz het hoofd koel en won uiteindelijk met 23-24.

Voor de Franse kampioen zou het goed zijn als Baia Mare mee door gaat naar het hoofdtoernooi. Dan neemt men vier punten mee naar  de tweede ronde, twee keer winst op Baia Mare en twee keer verlies tegen Larvik. Wanneer het Poolse Lublin door gaat begint men met maar één punt aan de tweede ronde omdat men slecht een keer gelijk heeft gespeeld tegen Lublin.

Ailly Luciano scoorde vijf maal. Yvette Broch wist in deze wedstrijd het doel niet te vinden.

Voor Lois Abbingh is het dus nog 24 uur duimen voordat  bekend wordt of ze in februari kan debuteren in de Champions League met haar ploeg.