Nieuws

WK-kwalificatie: talrijke favorieten struikelen

 De eerste serie van drie dubbele speelweekends in de kwalificatie voor het EK 2018 zit er op. In mei en juni 2017 volgen de overige vier wedstrijden voor elke ploeg. Zeven ploegen zijn nog zonder puntverlies, waaronder Olympisch kampioen Denemarken, wereldkampioen Frankrijk, Europees kampioen Duitsland en - verrassend - Roemenië. Spanje, Hongarije en Zweden haalden ook de maximale score.

In de topscorerslijst staat Kyryl Lazarov (MAC) met 21 treffers op een, gevolgd door de Fransman Kenthin Mahé (18) van Flensburg en de Slowaakse linkerhoek Radoslav Anti (16).

Polen behoort tot het rijtje zwaar gestruikelde ploegen met nul punten uit die twee duels. De volgende ronde is tegen tweemaal tegen buurland Wit Rusland. Servië moet in het voorjaar ook nog vol aan de bak, evenals Oostenrjk met de dubbele coonfronatatie tegen Spanje voor de boeg. Portugal en Slovenië strijden om de tweede plaats achter Duitsland, maar ook Noorwegen zal aan de bak moeten na het verlies tegen Litouwen met als eerste horde tweemaal wereldkampioen Frakrijk als tegenstander in mei.

In groep vier hebben alle teams een keer gewonnen en verloren. Tsjechië, Macedonië, IJsland en Oekraïne gaan nog spannende potjes tegemoet! 

Deel dit bericht