WK: Oranje U21 gaat spelen voor plaats 19

De Nederlands handballers U21 hebben de eerste wedstrijd om President’s Cup bij het WK in Brazilie verloren. In de knock-outfase om de zeventiende t/m twintigste plaats verloor Oranje dinsdagmiddag opnieuw met ruime cijfers. Na een 10-18 ruststand was Servië 23-37 veel te sterk. Voor Oranje U21, dat speelde zonder Thies Berendsen,  betekend dit dat zij woensdag om 16:46 uur gaan spelen voor de negentiende plaats tegen Algerije dat zijn wedstrijd met 19-28 van Japan heeft verloren.

Oranje liep al snel achter de feiten aan. Na de 2-3 van Kay Smits liep Servie uit via 2-6 uit naar 4-11(18) . De twee treffers kwamen van Robin Jansen. Mede dankzij twee treffers van Serge Heinen kwam Nederland binnen drie minuten terug naar 8-12. Tot 10-14 bleef het verschil hetzelfde maar in de slotfase van de eerste helft liep Servie weer weg naar de 10-18 ruststand

In het eerste deel van de tweede helft kwam Oranje er weer niet aan te pas. Tegen de vier treffers van Oranje (2 van Kay Smits en 2 van Nils Dekker) scoorde Servie twaalf doelpunten in de eerste vijftien minuten. Met een 14-30 tussenstand was het duidelijk dat de wedstrijd gelopen was. Servie nam ook wat gas terug. Om en om scorend kwam uiteindelijk de 23-37 eindstand op het scorebord te staan.

Scores voor Nederland: Robin Jansen 5, Serge Heijnen 4, Kay Smits 4, Nils Dekker 3, Ephrahim Jerry 3, Evert Kooiman 2, Rik Elissen 1, Rob Jansen 1,