Nieuws

WHC coach Bart de Koning: “Een periodetitel zou een mooi glanslaagje geven”.

Sinds de de handballers van Wings en Hermes zijn samengevoegd en onder de naam WHC aan de competitie deelnemen hebben zij zich de onder trainer/coach Bart de Koning steeds verder ontwikkeld. Afgelopen seizoen leidde dat naar het kampioenschap van de tweede divisie B na een felle strijd met PSV. Nadat de fusieploeg WHC op de voorlaatste competitiedag de Eindhovense ploeg met 31-20 had verslagen was het pleit definitief beslecht in het voordeel van de ploeg uit Den Haag en de promotie een feit.

Trainer coach Bart de Koning van de Wings Hermes Combinatie, die een aantal belangrijke spelers zag stoppen, denkt dat door de nivellering in de eerste divisie het gemakkelijker wordt voor zijn ploeg om op dit niveau in te stappen. Hilko Eijkenans, Ferry Hage, Bas Brongers zijn gestopt. Keeper Maarten Jan de Koning vertrekt voor een jaar naar Australië. Martin Boers stopt een jaar om zich volledig op de afronding van zijn studie te concentreren. Tegenover de vijf vertrekkers staan drie nieuwkomers: keeper Erik van Meerker, het talent aan de cirkel Sven Furth van Quintus en rechteropbouwer Jeroen ’t Hart. “Al met al zijn we iets verzwakt ten opzichte van vorig seizoen maar we zijn nog altijd een strijdbare groep”, aldus De Koning.

Twee weken geleden is men begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen waarin men komend weekend de Ooievaarscup speelt tijdens de Haagse handbaldagen. Een goede test om te zien waar men staat want dan gaat men de degens kruisen met: Olse Merksem, Hellas, Hercules, TTL Tachos en Quintus, allemaal ploegen die een divisie hoger spelen. Daarna volgt er als afsluiting nog een oefenwedstrijd tegen DIOS en dan zou men er klaar voor zijn. 

De Koning verwacht voor zijn ploeg een plaats in de middenmoot van de eerste divisie. “Een eventuele periodetitel en meespelen in de nacompetitie zou het seizoen een mooi glanslaagje geven”. Als titel favoriet ziet hij de tweede teams van de ploegen die Bene-League spelen Bevo, Volendam en Aalsmeer. “Omdat zij zich goed hebben versterkt en vanwege hun trainingsarbeid, waar wij niet tegenop kunnen, zullen zij te sterk zijn”. HARO en DIOS ziet hij als outsiders voor een eventuele titel.

“Wij zullen ons in alle rust verder gaan ontwikkelen en proberen stappen te gaan maken. Daarnaast zullen we jonkies in het team gaan inpassen. Iedereen heeft er zin in en ik ben er van overtuigd dat we er een mooie competitie van gaan maken”, aldus De Koning.

Deel dit bericht