Nieuws

Welke Nederlandse speelsters gaan de Duitse bekerfinale winnen ?

Loting Final4 DHB-Pokaal

 

Woensdagavond heeft na afloop van de wedstrijd tussen SG BBM Bietigheim en Thuringer HC de loting plaats gevonden voor de final4 van de Duitse DHB-Pokal voor dames.

De Final4 vind op 27 en 28 mei plaats in de Ege Trans Arena in Bietigheim dus er was wel enig gejuich in de sporthal van Bietigheim te horen toen de plaatselijke favoriet als eerste uit de koker kwam en gekoppeld werd aan Buxterhude SV. De tweede wedstrijd gaat dan tussen Tus Metzingen en Thuringer HC.

De vraag dient zich dan aan, welke Nederlandse speelsters gaan de Duitse bekerfinale winnen? De Final4 kent dit jaar immers een grote Nederlanden inbreng. Bij alle vier de ploegen staat minimaal een Nederlandse handbalsters onder contract. In totaal zullen twaalf Nederlandse speelsters aan start verschijnen op 27 mei.

Bij de thuisploeg SG BBM Bietigheim zijn dat: Maura Visser, die al eens bekerwinnaar werd met Leipzig, Angela Malestein, Martine Smeets en Tess Wester die met Vfl Oldenburg al eens bekerwinnaar is geworden 

Bij Tus Metzingen staan Celine Michielsen, Delaila Amega, Kelly Vollebregt en Jasmina Jankovic onder contract

Bij Buxterhude SV staan Michelle Goos, Lynn Kippenborg en de geblesseerde Yara Nijboer onder contract.

Bij Thuringer Hc is dat Anouk van de Wiel.

Eerder winnaar zijn van de Duitse beker zijn:  Laura van der Heijden, Lois Abbingh met Vfl Oldenburg, Marcella Deen met Buxterhude SV  en Danick Snelder tweemaal met Thuringer HC zijn vier speelsters die in het recente verleden ook de Duitse beker hebben gewonnen

 

  

Deel dit bericht