LIONS grijpt op karakter de winst in de slotfase tegen Tongeren

Door Hans Schets - De handballers van OCI-LIONS hebben zaterdagavond ook hun vierde wedstrijd gewonnen. Thuis werd het, na een 11-13 ruststand, tegen Callant Tongeren 24-22. Een overwinning die puur op wilskracht en karakter werd behaald tegen een ploeg die veertig minuten de dienst heeft uitgemaakt. Maar uiteindelijk had het zoveel kracht gekost dat men het in de slotfase niet meer kon bolwerken.

Dat neemt niet weg dat het wel een spannende wedstrijd was. Ondanks dat LIONS tegen de verdediging van Tongeren, waarin de Duitser Kai Feldman in de eerste helft heerste in het middenblok, problemen kende en Rudi Schenk daarachter de ene redding na de andere verrichtte miste Tongeren aan de andere kant toch ook veel schoten en stond Luuk Hoiting zeker ook niet slecht te keepen. Lees en luister verder

Interviews met de beide aanvoerders van LIONS en Tongeren die beiden een totaal ander verhaal hebben over de wedstrijd.

Koornneef Quintus laat gelijkspel liggen in Wallonië

Door Frits Feuler - Het zat de handballers van Koornneef Quintus opnieuw niet mee. In het uitduel bij het Waalse Visé 'weigerde' de ploeg van trainer René Zwinkels halverwege de tweede helft tot vier keer toe de gelijkmaker te produceren. 'Merci beaucoup', dacht de thuisploeg en stoomde in de slotminuten nog naar een 30-26 zege op.

Het duel was, voor nog geen honderd toeschouwers, in grote lijnen best het aankijken waard. Visé, in de voor hen bekende omgeving van de Hall Omnisport waar iedere tegenstander aan de omstandigheden - gladde vloer en zwakke lichtsterkte - moet wennen, had duidelijk zijn zinnen gezet op de tweede zege. De ploeg van de opnieuw fel coachende Pedrag Dosen wil o, zo graag bij de eerste vier ploegen eindigen om op die manier deelname aan de Final Four af te dwingen.  Lees verder

Merksem pakt eerste punt in Beneleague.

Zaterdagavond stond voor Merksem Handbal de thuiswedstrijd tegen Targos Bevo Hc op het programma. Lang zag het er naar uit dat de ploeg uit Merksem wel eens de eerste zege kon gaan binnen halen maar het werd in extremis nog wel een gelijkspel: 31-31.

Bevo schoot het best uit de startblokken 1-3 na enkele minuten maar Merksem herstelde zich vlug. Dimitri Tovert weer uit zijn Hoed en ging het over 5-5 na 10 minuten naar 8-7 op het kwartier. Lees veder