Nieuws

Was uitschakeling Denemarken en Duitsland voorspelbaar?

De stofwolken zijn dan misschien al wel opgetrokken maar of de wonden al geheeld zijn daarvoor lijkt het nog te vroeg, maar nu het WK twee favoriete ploegen voor de titel heeft verloren en verder moet zonder Olympisch kampioen Denemarken en Europees kampioen Duitsland zal ook bij de organisatie van het wereldkampioenschap wel even achter de oren zijn gekrabd./ Beide landen brengen normaliter ook ene hele horde trouwe fans op de been die voor geweldige sfeer zorgen is de sportstadions waar wordt gespeeld.

Opmerkelijk is wel dat de beide coaches uit IJsland afkomstig zijn en zowel Gumundur Gumundsson van Denemarken en Dagur Sigursson van Duitsland bezig zijn aan hun laatste grote klus voor het land waarvoor ze nu werkzaam zijn. Dagur Sigursson vertrekt na het WK en gaat naar Japan terwijl Gumundur Gumundsson vlak voor de EK kwalificatiewedstrijd van Denemarken tegen Oranje liet weten graag zijn contract bij Denemarken te willen openbreken en wilde verlengen tot 2018 maar plots kwam enkele dagen later het bericht dat hij zijn contract toch niet wilde verlengen. Wat zijn beweegreden daarvoor waren kon de Deense bond ook niet zeggen. Hij heeft niet vertelt wat zijn nieuwe plannen zijn liet de bond weten.

Je kunt je afvragen of het verstandig is om bij een dergelijke job op een groot international toernooi een bondscoach aan het roer te hebben staan die met zijn gedachte al bij een andere werkgever zit. Wat dat betreft kan je terugkijkend je pet afnemen voor het opstappen van Henk Groener bij Nederlandse dames handbalteam. Hij voelde dat hij zich niet meer voor honderd procent kon motiveren en dus kon geven en, ondanks dat hij nog een contract had tot en met het EK in Zweden,  vond dat het daarom beter was om in het belang van de ploeg een stap terug te doen.

Tijd om daar nu lang bij stil te staan is er niet want dinsdag staan de vier kwarfinales al weer op het programma

17:00 uur Noorwegen – Hongarije

19:00 uur Frankrijk – Zweden

20:45 uur Spanje – Kroatie

20:45 uur Slovenie – Qatar

  

Deel dit bericht