Nieuws

VZV verrassend de winnaar van Noord Hollands Toernooi

Handbalsters uit 't Veld klaar voor de competitie

De handbalsters van Maedilon/VZV kunnen terugkijken op een goed en leerzaam weekend. Het Noord Holland Toernooi, georganiseerd door SEW en VVW was de laatste krachtmeting voordat de  competitie op 13 september van start gaat tegen Velo in Wateringen.

Het toernooi begon op zaterdag tegen het organiserende SEW. Ook de ploeg uit Nibbixwoud is weer aan het bouwen aan een nieuw team, vorige week hebben beide ploegen elkaar zien spelen tijdens de Ooievaars Cup in Den Haag maar een onderlinge confrontatie zat er nog niet in. Men was dan ook erg benieuwd naar het eerste treffen. De strijd ging gelijk op en ondanks een punt achterstand in de rust speelden VZV meer tegen zichzelf en de bal. Resultaat was een nipte overwinning voor SEW van 15-17. Bij de ploeg uit ’t Veld was men wel wat teleurgesteld want er had meer in gezeten, het kwam er op dat moment even niet uit.

Tijdens de tweede wedstrijd tegen DSS was de focus bij VZV weer helemaal terug en DSS werd met 22-14 weer terug de kleedkamer ingestuurd. Evenals vorig seizoen in de bekerronde hadden de dames uit Heemskerk geen antwoord op het snelle spel van de rood/witten formatie van Betty Plasmeijer.

VOC lieten zaterdag zien dat ze dit jaar de titelstrijd aan willen gaan met Dalfsen, Quintus en DOS. De competitie zal wellicht aantrekkelijker worden dan afgelopen seizoenen. Twee gemakkelijke overwinning tegen SEW en DSS was het resultaat. Zondag stond voor VZV de  wedstrijd tegen VOC, die ervoor had gekozen om een groot deel van hun tweede team op de tweede dag te laten spelen, op het programma. Het werd een ruime 20-13 overwinning waardoor de finale later op de dag wederom tussen VOC en VZV zou gaan.

De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen SEW en DSS. Wist DSS in de poulewedstrijd met slechts één wissel met 14-14 knap gelijk te spelen tegen de ploeg van Sandra van de Brink, in de troostfinale moesten ze toch buigen voor meiden uit Nibbixwoud.

De finale tussen VZV  en VOC was qua spelbeeld een herhaling van de laatste poulewedstrijd. Coach Betty Plasmeijer kon hierdoor  haar speelsters op diverse posities laten spelen en uiteindelijk leverde de 15-11 einduitslag de eindoverwinning op bij de tweede editie van het Noord Hollands Toernooi voor Maedilon VZV

VZV kan terugkijken op een leerzame en nuttige voorbereiding. De wedstrijden die verloren werden leverden leermomenten op, Ere- en eerste divisie handbal is sneller en fysieker, ook de wijze waarop gefloten wordt door de scheidsrechters vergt aanpassingsvermogen in ons eigen spel. De wedstrijden tegen alle eerste divisie-teams werden gewonnen en hoewel alle wedstrijden in de voorbereiding natuurlijk vertekend kunnen zijn kijken men reikhalzend uit naar de start van de competitie.

Komend weekend hebben de dames van VZV rust waarna op 13 september de competitie start tegen Velo uit Wateringen. 

Deel dit bericht